- Berichten
- 1.774
Beste forumleden,
ik zag de laatste tijd veel picanha's voorbij komen
dus moest dat hier ook weer eens op tafel komen 
Vet kap kruislings ingesneden.
Vleeskant met wat vers gemalen zwarte peper en zeezout, wat zeezout op de vet kap en
vervolgens even ingewreven met wat olijfolie.
Vervolgens bij een temperatuur van zo'n 160-170?C indirect op de Q.
Tot een kern van 49?C.
Dan mag de vet kap boven de kooltjes voor wat vlammen.
En nog even terug draaien.
Na wat rusten onder de alu folie was het tijd om te gaan snijden.
En natuurlijk een bordje opmaken voor de eind foto,
picanha met chimichurri, lekker B-)
Eindoordeel: mals, sappig, heerlijk maar wat mij betreft mag de vet kap wat dikker
ik zag de laatste tijd veel picanha's voorbij komen


Vet kap kruislings ingesneden.
Vleeskant met wat vers gemalen zwarte peper en zeezout, wat zeezout op de vet kap en
vervolgens even ingewreven met wat olijfolie.
Vervolgens bij een temperatuur van zo'n 160-170?C indirect op de Q.
Tot een kern van 49?C.
Dan mag de vet kap boven de kooltjes voor wat vlammen.
En nog even terug draaien.
Na wat rusten onder de alu folie was het tijd om te gaan snijden.
En natuurlijk een bordje opmaken voor de eind foto,
picanha met chimichurri, lekker B-)
Eindoordeel: mals, sappig, heerlijk maar wat mij betreft mag de vet kap wat dikker
