- Berichten
- 547
Beste medebbq’ers,
Ik heb van een vriend een stuk vlees van ongeveer 5 kg gehad. Hij heeft zelf alleen geen idee wat voor een stuk het is. Het komt wel van een rund, en is ingekocht in hawaii voor bevoorrading van een nederlands marineschip. Na deze trip waren er een paar van zulke stukken over en die werden dus uitgedeeld. Zijn schoonvader en opa hebben beide al geprobeerd zo’n zelfde stuk als een steak te bereiden ( dus plakken snijden haaks op de draad en deze afgegrild, maar het was niet was te krijgen zo taai ). Daarom dacht ik dat het misschien uit de nek kan komen of misschien een borststuk ?
Iemand nog tips voor de bereiding ? Is het wijs om voor een soort pulled beef variant te gaan ? Injecteren - roken - inpakken - pullen ?
Ik hoor het graag van jullie.
Ik heb van een vriend een stuk vlees van ongeveer 5 kg gehad. Hij heeft zelf alleen geen idee wat voor een stuk het is. Het komt wel van een rund, en is ingekocht in hawaii voor bevoorrading van een nederlands marineschip. Na deze trip waren er een paar van zulke stukken over en die werden dus uitgedeeld. Zijn schoonvader en opa hebben beide al geprobeerd zo’n zelfde stuk als een steak te bereiden ( dus plakken snijden haaks op de draad en deze afgegrild, maar het was niet was te krijgen zo taai ). Daarom dacht ik dat het misschien uit de nek kan komen of misschien een borststuk ?
Iemand nog tips voor de bereiding ? Is het wijs om voor een soort pulled beef variant te gaan ? Injecteren - roken - inpakken - pullen ?
Ik hoor het graag van jullie.