BasBQ
Beef en Steak

Iemand al eens moink balls met kip/kalkoen gemaakt? ChiTur balls?

 
 

Gilles

Stoker
Berichten
279
Binnenkort komt iemand die geen rund varken of lamsvlees eet op bezoek.. Dus ik dacht eerst aan BCC maar dat is zo 'standaard'; kippedij cupcake is dan origineler maar wat dachten jullie van ChiTur balls? kip met kalkoelfilet eromheen? Het idee is dan om eerst het ballen recept te volgen met kippengehakt, en af te grillen met rooksmaak tot het kippengehakt rond de 60 graden is, dan kalkoenfilet eromheen wikkelen, vastprikken en glazen. Terug op de bbq met wat rookhout om ook een rooksmaakje in de kalkoenfilet te krijgen en dan bij 70 graden de ballen eraf; en voila; een Pokemon ehh ChiTur balls!

Leuk experiment of zeggen jullie, nahhh dat is heiligschennis!
 
Ja rook inderdaad vanaf het begin voor het gehakt, maar daarna ook nog om wat rooksmaak in de kalkoenfilet te krijgen.
 
Heb dit al eens met kipgehakt gedaan en op dezelfde manier bereid, maar het is toch echt niet zo lekker als de MOINK balls.
 
Terug
Bovenaan Onderaan