- Berichten
- 282
Om enerzijds wat meer routine in het gebruik van de Joe te krijgen, en anderzijds wat nieuwe producten te proberen, heb ik vanavond ribfingers gemaakt op de Joe.
In eerste instantie was het plan om deze anderhalf uur indirect op 150 graden Celsius te garen, maar in meerdere posts op dit forum kwam ik tegen dat dit vaak een ietwat te krokant resultaat opleverde.
Daarom leek me anderhalf uur op 120 graden Celsius een beter start punt.
Om de ribfingers wat meer een snack formaat te geven heb ik de lange stukken gehalveerd. Als kruiden heb ik vervolgens de Spareribs rub gebruikt van Van Beekum.
Omdat ik bang was dat deze aan de pittige kant was ben ik redelijk spaarzaam geweest.
Hoewel ik niet dacht dat het vlees het echt nodig zou hebben, was ik toch benieuwd naar een tweetal bbq sausen en hoe deze zouden smaken op dit vlees. Om te kunnen vergelijken heb ik uiteindelijk 3 varianten gemaakt, nml; een versie met alleen de kruiden, een versie met Sweet Baby Ray's Bbq sause en een versie met de Honey Bbq sause van hetzelfde merk.
Na het inregelen van de Joe naar 120 graden en het toevoegen van een chunk appelhout konden de fingers erop.
Deze hebben een uur gelegen en het laatste half uur heb ik er een aantal voorzien van de twee glazes.
Links de fingers met de honey bbq saus, in het midden een lading zonder saus en op rechts de 'gewone' bbq saus.
Na zo'n anderhalf uur konden ze eraf en was het tijd om het resultaat te proeven en te vergelijken.
Wat me eigenlijk meteen opviel was dat ik wat royaler had mogen 'rubben'.
Daarnaast kon ik eigenlijk het verschil tussen de twee versies met saus niet goed opmaken. Allebei waren deze lekker zoet en beide ook lekkerder dan de versie zonder glaze.
In eerste instantie was het plan om deze anderhalf uur indirect op 150 graden Celsius te garen, maar in meerdere posts op dit forum kwam ik tegen dat dit vaak een ietwat te krokant resultaat opleverde.
Daarom leek me anderhalf uur op 120 graden Celsius een beter start punt.
Om de ribfingers wat meer een snack formaat te geven heb ik de lange stukken gehalveerd. Als kruiden heb ik vervolgens de Spareribs rub gebruikt van Van Beekum.
Omdat ik bang was dat deze aan de pittige kant was ben ik redelijk spaarzaam geweest.
Hoewel ik niet dacht dat het vlees het echt nodig zou hebben, was ik toch benieuwd naar een tweetal bbq sausen en hoe deze zouden smaken op dit vlees. Om te kunnen vergelijken heb ik uiteindelijk 3 varianten gemaakt, nml; een versie met alleen de kruiden, een versie met Sweet Baby Ray's Bbq sause en een versie met de Honey Bbq sause van hetzelfde merk.
Na het inregelen van de Joe naar 120 graden en het toevoegen van een chunk appelhout konden de fingers erop.
Deze hebben een uur gelegen en het laatste half uur heb ik er een aantal voorzien van de twee glazes.
Links de fingers met de honey bbq saus, in het midden een lading zonder saus en op rechts de 'gewone' bbq saus.
Na zo'n anderhalf uur konden ze eraf en was het tijd om het resultaat te proeven en te vergelijken.
Wat me eigenlijk meteen opviel was dat ik wat royaler had mogen 'rubben'.
Daarnaast kon ik eigenlijk het verschil tussen de twee versies met saus niet goed opmaken. Allebei waren deze lekker zoet en beide ook lekkerder dan de versie zonder glaze.