- Berichten
- 209
Deze stond al een hele tijd op de lijst, de Iberico spareribs.
Nadat ik het Iberico ras al vaker voorbij had zien komen en na wat leeswerk over hoe lekker het kon zijn , mezelf er toch maar aan gewaagd. En laat nou er net een bijpassend thema voor de fotowedstrijd zijn
Na het uitpakken het vliesje eraf en voorzien van peper en zout. Niks meer, niks minder. Eerlijk is eerlijk, dit vlees heeft niet veel meer nodig.
Maar nu komt het moeilijkste gedeelte, de weber uitgraven.
Voor het eerst sinds jaren staat de wind nu de andere kant op te blazen, dus na wat uitgraaf werkzaamheden de Q verplaatst naar een ander plekje uit de wind om daar alles te ontdooien
Nu even wachten tot alles op tempratuur is en dan volgooien die bak. Naast de Iberico heb ik nog wat extra ribben erbij gelegd, voor als we hele erge honger hebben...
na een goed half uur is de ketel op tempratuur en mag alles erop.
van binnen warm genieten van de rookpluimpjes
Na bijna 3 uur rookpluimen gevolgd te hebben wordt het tijd om de folie erbij te pakken, en wat ruikt dit lekker. Inmiddels is mijn geur en smaak volledig weg dankzij de corona maar we zijn nog steeds gezond. Al mis ik de vele lekkere geurtjes wel.
Inmiddels is het tijd om mezelf druk te maken over de bijgerechten. Hashbrowns en gegrilde pompoen, wel even voor de handigheid uit de oven.
De pompoen uitgehold en in reepjes gesneden en gemarineerd met sesamolie en couscouskruiden. De hashbrowns volgens recept van Jamie Oliver. Natuurlijk de aflaksaus niet vergeten, hier niet te moeilijk doen en een zelfgemaakte saus op basis van noskos zijn recept.
Na 1,5 uur alles uit de folie gehaald en klaar maken voor de finishing touch.
gelukkig bijna klaar want de brandstof is ook bijna op. Je kunt wel zeggen dat ik al 3 weken in bbquarantaine heb gezeten
de kolen en briketten vliegen er door.
Maar dan als alles klaar is gaan we heerlijk smullen.
snel een paar kiekjes maken en dan aan tafel, maar wel binnen bbrrrr.
De smaak van de Iberico is echt geweldig, zeker voor herhaling vatbaar. Hasbrowns waren weer goed gelukt en de pompoen, die laat ik volgende keer liggen. niet mijn type groenvoer om bij deze geweldige ribben te eten.
Bedankt voor het lezen.
Nadat ik het Iberico ras al vaker voorbij had zien komen en na wat leeswerk over hoe lekker het kon zijn , mezelf er toch maar aan gewaagd. En laat nou er net een bijpassend thema voor de fotowedstrijd zijn

Na het uitpakken het vliesje eraf en voorzien van peper en zout. Niks meer, niks minder. Eerlijk is eerlijk, dit vlees heeft niet veel meer nodig.
Maar nu komt het moeilijkste gedeelte, de weber uitgraven.
Voor het eerst sinds jaren staat de wind nu de andere kant op te blazen, dus na wat uitgraaf werkzaamheden de Q verplaatst naar een ander plekje uit de wind om daar alles te ontdooien
Nu even wachten tot alles op tempratuur is en dan volgooien die bak. Naast de Iberico heb ik nog wat extra ribben erbij gelegd, voor als we hele erge honger hebben...
na een goed half uur is de ketel op tempratuur en mag alles erop.
van binnen warm genieten van de rookpluimpjes
Na bijna 3 uur rookpluimen gevolgd te hebben wordt het tijd om de folie erbij te pakken, en wat ruikt dit lekker. Inmiddels is mijn geur en smaak volledig weg dankzij de corona maar we zijn nog steeds gezond. Al mis ik de vele lekkere geurtjes wel.
Inmiddels is het tijd om mezelf druk te maken over de bijgerechten. Hashbrowns en gegrilde pompoen, wel even voor de handigheid uit de oven.
De pompoen uitgehold en in reepjes gesneden en gemarineerd met sesamolie en couscouskruiden. De hashbrowns volgens recept van Jamie Oliver. Natuurlijk de aflaksaus niet vergeten, hier niet te moeilijk doen en een zelfgemaakte saus op basis van noskos zijn recept.
Na 1,5 uur alles uit de folie gehaald en klaar maken voor de finishing touch.
gelukkig bijna klaar want de brandstof is ook bijna op. Je kunt wel zeggen dat ik al 3 weken in bbquarantaine heb gezeten

Maar dan als alles klaar is gaan we heerlijk smullen.
snel een paar kiekjes maken en dan aan tafel, maar wel binnen bbrrrr.
De smaak van de Iberico is echt geweldig, zeker voor herhaling vatbaar. Hasbrowns waren weer goed gelukt en de pompoen, die laat ik volgende keer liggen. niet mijn type groenvoer om bij deze geweldige ribben te eten.
Bedankt voor het lezen.
Laatst bewerkt: