BasBQ
Beef en Steak

IBERICO TENDERLOIN

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Laats kwam ik in de Albert Heijn en zag dat dat ze Iberico artikelen hadden opgenomen in het assortiment.
Toen ik nog werkte bij een keurslager verkochten wij wel Iberico buik z/b en Iberico rack en dat smaakte prima!
Toen maakte ik nog geen video's ect. en was wel van plan om dit een keer te doen met iets van Iberico.
Ik kocht wat secreto en tenderloin, beide nog nooit gehad van Iberico dus ik was erg benieuwd.

0KOJDV8-mMapY8UP4zFoNlJPEuBAyc1MeKA4zBiQiu3_qs2R4dbQjHB2XjIdu0Omk4gqakXp2muKd5bulndjR-OKVC5i-9MnLF-xTcT1BV5MoYmkoM78_s8dF-yVZI6WWVcmmg=w640-h361-no


Bij een gewone varkenshaas bij ons in de winkels zijn ze eigenlijk altijd vrij van vet en/of vlies maar op
YouTube zie ik de ze in de VS met vet en vlies op gaan dus ik dacht waarom niet.

HFyLhP_hri-a9ru5FlHM7Zp19BSgxcY4ZdMiNyMgLji-pnPjzNYCJ-O9Ldqi66dR4yY60denzgzVKll8Jj5IoR9u69NXDoGS5ytOlAcLTLzaTVtI9Jy21wgAGfxHFecFJRtyyA=w640-h361-no


Ik had in de keukenla nog een rub liggen van verstegen, een licht pittige kruidenmix van peper met
een beetje zoete ondertoon.

fNeyK_nGleuQslpSiAAl-0kEtOK5aGF2TqGLHvUbPWYGylFp0nfGL7P74yvngjGgZXbLdmHPim-97kfUIXTgulsuB08ERouvibKwSWOav2TilGD2pWadkfSZQghvXMqTBYne2w=w640-h361-no


9016QGsghiVmLGw68A6napdB9WRaS16ut2zlo8BxliROoNTtnaetXrz3wxfHhUF4QTSK_KHGu1ZA5xnlzptflMThWZGnBABcy_Le3FXUA8WE_hc5lO4T2ldUo786J855akyjfA=w640-h361-no


En als mijn barbecue op zo'n 200? C. zit kunnen ze erop.

TapfaYnGRDOICBnJcCQxBrytivYmJreihMeXHQ5ks7WxJMeFhVYK0b80ezluiS9zt3b8QjSMDuIwk-NJFs2Z5FVrQKEu7gmpLAoZgcMaHETolnmEdXM1lw9w7Xpg1Jz9EOcZmQ=w640-h361-no


eG5v9ND5aNq2qX2VnU5SEhKVuQP8kxEcbTenoQaDCqAUUt-VJ-F00LB9Y2kT8V9vGQcT3Jt3k-DilCm21Gmh8zdSY6yIWexuhePMnn8_HBsnMJbZiEH0-ag9R5nI44YM_VObog=w640-h361-no


Natuurlijk regelmatig ff omdraaien.

Hd668dBTmrCHulKyhnTMGLO2sgjwBhDvY9f0rEEd7nWHYIneAt29aCPjw12t2ey73NOxyKy6yalursCgGP-5OgmfkJ8PjDNR5izZMPCrXhQLs5RuXcWHQuvoIbeHvvrn75SAcQ=w640-h361-no


ncXmuE0DiMhNKC8wH23B-NZazTV-vWrmmg7nT6Zuifoegs0IqhykJCjInvIzrEx14yf1ibVwstx5xcha-1JgDQ_0cfCoHadZnNm5UbgNxaL8ViDopq_apLVKmRj1ea9IWteTZw=w640-h361-no


En bij een kern van zo'n 52 - 53? C. zijn mijn tenderloins klaar.

995COPtSh09K3GTIBLgXOikSdULbuhSC6Li-HoFF-uPudEk3bq2p5rPnA2vPjT7qVPnKT04Vaag4Nswpo9lpA7Alz7rukgbAiwE2pP3AI3mSPDRd6GATQ7rJEvRocDEOHzX3jQ=w640-h361-no


Dan kunnen ze even rusten op een voorverwarmd bord, afgedekt met een laagje alu-folie zodat ze dan
nog even verder kunnen garen naar de kern temperatuur die ik wil.
Na het rusten ga ik ze natuurlijk aansnijden!

0wYTE0etZsYQ3xUNlpDFczlECuvpB59EttHKldZkNN2_GEaajlBLYUubYS64Ghdnn8T88gVgOXcpDfo5pHbJR5-ptglnp-lZIk2YXPZQOjbFd43a7gX7MowKIqXm5ypPEN4XBA=w640-h361-no


V_cFwhs1V8oC83x6T1-XDMFUb4tTH-3Aq5EW6EyVRwO_iEhsxjjwSNp6m1tleoVS-MJIFGeIwq-Trj1U8gg7Osa8aISyzxitWZ9s-Vg3GmwTRfwDROlxIvBSUbEjz6rgEvr1Bw=w640-h361-no


1vtdrwfFynSNE0xNJONjAEu14wgJbnaB85qZyycojayqShukwZJrtSGM8LbMYQkVlGHQl254RFlwbVVvvd6oBCnm8BJar7xQUpBUwOtUjUFocvHoLFdW4KyD9aWvYc8s2fAsIQ=w640-h361-no


En kan ik deze mooie Iberico pork tenderloin gaan proeven!
Lekker, ik moet toegeven dat dit echt wel malser en sappiger is dan een 'gewoon' varkenshaasje,
de rub is best pittig maar van die zoete ondertoon proef ik weinig.

Ik zou zeggen, gewoon eens proberen en eet smakelijk!
En natuurlijk kan je op mijn Facebook de snelle video zien:

https://www.facebook.com/BensBQ/videos/386546165023850/
de Iberico Secreto (snelle video) kan je zien door te klikken op de onderstaande link:
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/383645371980596/

Of de hele video op mijn YouTube kanaal via de volgende directe link:

https://www.youtube.com/watch?v=AsXN3a_ilGw

De hele video van de Iberico Sesreto zie je op onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=HIEa-7miLQE

Verder zou ik zeggen, bedankt voor het lezen van mijn vlogje op dit mooie BBQ Genootschap ;)

http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
 
Thnx Ben, je zit ook niet stil he


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker!
 
BensBQ zei:
Travelling Crow zei:
Thnx Ben, je zit ook niet stil he


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

nee, ga lekker door, komende maand wel wat minder ivm verhuizing :)
Nou Ben, sterkte er mee. Dadelijk de overstap van gas naar een andere brandstof. Ben benieuwd hoe je dat gaat bevallen.

Gr. Mike


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Travelling Crow zei:
BensBQ zei:
Travelling Crow zei:
Thnx Ben, je zit ook niet stil he


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

nee, ga lekker door, komende maand wel wat minder ivm verhuizing :)
Nou Ben, sterkte er mee. Dadelijk de overstap van gas naar een andere brandstof. Ben benieuwd hoe je dat gaat bevallen.

Gr. Mike


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

ik kijk er naar uit B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan