MEAT
Tondelzoeker
- Berichten
- 22
Beste forumleden,
Onlangs hebben we een vlog gemaakt waarin we een Pelletgrill (Grill Guru) en een Kamado (Bastard Large) met elkaar hebben vergeleken (qua kosten, gebruiksgemak, veelzijdigheid en smaak). We hebben op beide BBQ's een paar Iberico spareribs gemaakt. Beide BBQ's hebben we indirect gebruikt op 135 graden. De spareribs hebben op beide BBQ's even lang gelegen (2 uur in de rook, 1 uur ingepakt in alufolie en daarna nog een half uur zonder alufolie.
Het resultaat was erg verschillend. Op de Kamado waren de ribs heerlijk mals, terwijl ze op de pelletgrill kurkdroog waren. Dit is tijdens het laatste half uur gebeurd. Toen ik ze weer zonder alufolie op de Pellet Grill legde, waren ze nog niet (zo) droog. We hebben geen idee waar het mis is gegaan.
We hebben bij deze sessie geen probe in de pelletgrill gehangen, dus de temperatuur in de ketel hebben we dus niet gecheckt. Mogelijk ligt daar het probleem. Dit lijkt alleen niet voor de hand te liggen, omdat we bij een eerdere sessie wel eens een probe boven het grillrooster van de pelletgrill hebben gedaan en toen bleek de thermostaat van de pellet grill gewoon accuraat te zijn.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Of wellicht vergelijkbare ervaringen?
Voor het geval iemand de beelden wil zien:
Onlangs hebben we een vlog gemaakt waarin we een Pelletgrill (Grill Guru) en een Kamado (Bastard Large) met elkaar hebben vergeleken (qua kosten, gebruiksgemak, veelzijdigheid en smaak). We hebben op beide BBQ's een paar Iberico spareribs gemaakt. Beide BBQ's hebben we indirect gebruikt op 135 graden. De spareribs hebben op beide BBQ's even lang gelegen (2 uur in de rook, 1 uur ingepakt in alufolie en daarna nog een half uur zonder alufolie.
Het resultaat was erg verschillend. Op de Kamado waren de ribs heerlijk mals, terwijl ze op de pelletgrill kurkdroog waren. Dit is tijdens het laatste half uur gebeurd. Toen ik ze weer zonder alufolie op de Pellet Grill legde, waren ze nog niet (zo) droog. We hebben geen idee waar het mis is gegaan.
We hebben bij deze sessie geen probe in de pelletgrill gehangen, dus de temperatuur in de ketel hebben we dus niet gecheckt. Mogelijk ligt daar het probleem. Dit lijkt alleen niet voor de hand te liggen, omdat we bij een eerdere sessie wel eens een probe boven het grillrooster van de pelletgrill hebben gedaan en toen bleek de thermostaat van de pellet grill gewoon accuraat te zijn.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Of wellicht vergelijkbare ervaringen?
Voor het geval iemand de beelden wil zien: