- Berichten
- 135
Vandaag voor de eerste keer spareribs gemaakt. Van een vriend voor m’n verjaardag een streng Iberico ribs gekregen. Het leek me verstandig om met deze ene rustig te oefenen voor ik de Kamado volgooi.
Rib voorzien van een rub van Paprika, ui, knoflook, bruine suiker, peper en klein beetje zout. Ivm tijdgebrek pas kort van te voren in de rub gezet. Volgende keer tijd nemen om het de avond van te voren te doen.
Qua bereiding de klassieke 3-2-1 methode gedaan. Temperatuur rond de 115/120 graden. Na de eerste 1,5 uur beetje ingekwast met appelsap aangezien ik bang was voor droge ribs. Of het echt wat heeft toegevoegd weet ik niet
Na 3 uur in folie gedaan, samen met Boter, bruine suiker, appelsap en agavesiroop
Daarna lekker 2 uur laten sudderen in de folie. Laatste etappe het welbekende schilderen. Glaze gemaakt van smokey bbqsaus, sojasaus, suiker en appelsap. Lekker blijven smeren en smullen maar
Ik vond ze perfect. Ontzettend mals maar vielen niet van het bot. Het was genieten! Volgende bestelling Iberico is gedaan!
Rib voorzien van een rub van Paprika, ui, knoflook, bruine suiker, peper en klein beetje zout. Ivm tijdgebrek pas kort van te voren in de rub gezet. Volgende keer tijd nemen om het de avond van te voren te doen.
Qua bereiding de klassieke 3-2-1 methode gedaan. Temperatuur rond de 115/120 graden. Na de eerste 1,5 uur beetje ingekwast met appelsap aangezien ik bang was voor droge ribs. Of het echt wat heeft toegevoegd weet ik niet
Na 3 uur in folie gedaan, samen met Boter, bruine suiker, appelsap en agavesiroop
Daarna lekker 2 uur laten sudderen in de folie. Laatste etappe het welbekende schilderen. Glaze gemaakt van smokey bbqsaus, sojasaus, suiker en appelsap. Lekker blijven smeren en smullen maar
Ik vond ze perfect. Ontzettend mals maar vielen niet van het bot. Het was genieten! Volgende bestelling Iberico is gedaan!