BasBQ
Beef en Steak

Iberico ribbetje

rdmeijer

Vuurmaker
Berichten
82
Vaak ribs gemaakt, maar deze Iberico rib (2.4kg)van Beef&Steak is serieus de lekkerste die ik ooit heb klaargemaakt. Heerlijk sausje om er warm bij te serveren. Succesvolle avond!
1zpo5js.jpg

au8r5c.jpg

2rhpkyq.jpg

174cvk.jpg

2dadnhi.jpg

308cyti.jpg
 
Heerlijk!
 
Beste Rdmeijer,

Gisteren hetzelfde stuk rib gemaakt (ook 2,4 kilo) van Beef en Steak. Daarnaaast 2x 1 kg buikribben van het Hollands Wroetvarken.

Wat een verschil!!! Gun jezelf altijd de Iberico, want dat is echt een wereld van verschil!!!

Ik had de Louisiana Cajun Rub van de Intratuin (van het merk Not Just BBQ) en die is echt klasse!! Op de 1 kg stukken had ik de Jallelujah Bacon Jalapeno rub en ondanks dat die onbereid echt niet lekker ruikt was deze ook super!!

Kortom, zelfde foto, zelfde stuk vlees en zelfde resultaat!!

Gr, Erwin
 
Dat is wel een flink formaat rib.
Lekker hoor.

Was het lekkere door het iberico of door de saus?
M.a.w heb je de saus al vaker gebruikt oo ribben voor een goed vergelijk.
Zlef nog nooit iberico ribs gemaakt namelijk, wel eens gegeten en die waren ook heerlijk.
Maar ik weet dus nietof datdoor de saus/rub kwam.
Al zal het best wat lekkerder zijn.

Edit, na het lezen van de reactie van Erwin, duidelijk verhaal.
 
Nee die saus heb ik nog nooit eerder gebruikt.
Maar ik heb het er naast geserveerd.

Die ribs waren gewoon top. En de saus ook.
Ik had de LetzQ Pork rub. Dus al het materiaal was dik in orde.

Flamy Coco gebruikt, appelhout gebruikt bij het roken, ingepakt met folie, gevul met appelsap, lepeltje appelstroop en roomboter wat ik eerst aan de kook had gezet.  Na de folie ??n keer ingesmeerd met saus.
 
Ziet er heerlijk uit! Die lust ik ook wel
 
Terug
Bovenaan Onderaan