BasBQ
Beef en Steak

Iberico rib fingers, mislukt

Oh ik heb precies hetzelfde meegemaakt afgelopen vrijdag. Ik heb een simpele kogelbbq met een meter die ik niet vertrouw.
Daarom heb ik wel een digitale meter op het rooster gehouden, en de temp op 120/ 130 graden gehouden.

En toch was de boven aan het eind helemaal zwart. wat heb ik dan fout gedaan? Had ik toch de temperatuur in de deksel in de gaten moeten houden?
 
Ik ben toch weer aan de gang gegaan met een digitale meter en het heeft zeker invloed waar je die bevestigd. Kan zomaar 10 graden schelen. Meter in de bbq heb ik zelf ingesteld en werkt gewoon goed.
 
Oh ik heb precies hetzelfde meegemaakt afgelopen vrijdag. Ik heb een simpele kogelbbq met een meter die ik niet vertrouw.
Daarom heb ik wel een digitale meter op het rooster gehouden, en de temp op 120/ 130 graden gehouden.

En toch was de boven aan het eind helemaal zwart. wat heb ik dan fout gedaan? Had ik toch de temperatuur in de deksel in de gaten moeten houden?
Die meters geven een hele mooie indicatie. Bij mijn kamado geeft de meter in deksel ongeveer 40/50 graden verschil met de temperatuur op het rooster. Als je dat weet dat heb je een prima indicatie.

Wat heb je verkeerd gedaan? Ik zou zeggen te veel blind gestaard op de tijd (en in mindere mate de temperatuur).
Bbq'n is geen wetenschap, ieder stuk vlees reageert weer anders.
Vooral vaker kijken, voelen en eventueel een stukje proeven.
 
Die meters geven een hele mooie indicatie. Bij mijn kamado geeft de meter in deksel ongeveer 40/50 graden verschil met de temperatuur op het rooster. Als je dat weet dat heb je een prima indicatie.

Wat heb je verkeerd gedaan? Ik zou zeggen te veel blind gestaard op de tijd (en in mindere mate de temperatuur).
Bbq'n is geen wetenschap, ieder stuk vlees reageert weer anders.
Vooral vaker kijken, voelen en eventueel een stukje proeven.
Ja normaal gesproken doe ik dat idd ook ( als ik binnen kook). Maar begreep.juist dat je zo min mogelijk die klep open moet doen haha. Kwestie van ervaring op doen denk ik.
 
Ja normaal gesproken doe ik dat idd ook ( als ik binnen kook). Maar begreep.juist dat je zo min mogelijk die klep open moet doen haha. Kwestie van ervaring op doen denk ik.
Precies dat. Zo min mogelijk, maar je moet wel de boel in de gaten blijven houden. Maar volgens mij gaat het wel goed komen de volgende keer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan