- Berichten
- 549
Nog eens iets nieuws geprobeerd op de bbq.
Een kilo diepgevroren Iberico rib fingers bij de plaatselijke slager gekocht. Wat liggen klooien om deze mooi uit elkaar te krijgen. Was echt een harde klomp. Moeilijk zo vlak na de aankoop. Ondertussen enkele recepten online gelezen. Sommige doen het low en slow, sommige op 150-160°. Gekozen voor de hogere temperatuur, maar mij dan vergist door deze 2u te laten bakken. Achteraf gezien was 1-1,5u waarschijnlijk beter geweest. Nu waren de dunnere stukken wat te droog.
Ondertussen 3 grote puntpaprika's zwart geroosterd. Dan ontdaan van hun vel en samengevoegd met gemalen amandel, olijfolie, look, pezo en wat sambal. Dat geheel gemixt met de staafmixer. Net voor serveren wat opgewarmd.
Dan een 8-tal aardappelen in aluminiumfolie gewikkeld en tussen de kokosbriketten in de wga gegooid. Deze waren na een uur gaar. Een toef zure room en wat verse peterselie erop en die waren af.
Enkele stukken pompoen in een kom met olijfolie met pezo, look en rozemarijn gehusseld.
Dan op het rooster van de wga.
Al bij al een goede maaltijd. De aardappelen en de saus vielen in de smaak. De rib fingers waren dus iets te ver, maar nog wel lekker. Volgende keer beter in het oog houden.
Maar die pompoen was een heel grote tegenvaller! Pfff... echt zo smaakloos. Wat kan ik hier fout gedaan hebben?
Een kilo diepgevroren Iberico rib fingers bij de plaatselijke slager gekocht. Wat liggen klooien om deze mooi uit elkaar te krijgen. Was echt een harde klomp. Moeilijk zo vlak na de aankoop. Ondertussen enkele recepten online gelezen. Sommige doen het low en slow, sommige op 150-160°. Gekozen voor de hogere temperatuur, maar mij dan vergist door deze 2u te laten bakken. Achteraf gezien was 1-1,5u waarschijnlijk beter geweest. Nu waren de dunnere stukken wat te droog.
Ondertussen 3 grote puntpaprika's zwart geroosterd. Dan ontdaan van hun vel en samengevoegd met gemalen amandel, olijfolie, look, pezo en wat sambal. Dat geheel gemixt met de staafmixer. Net voor serveren wat opgewarmd.
Dan een 8-tal aardappelen in aluminiumfolie gewikkeld en tussen de kokosbriketten in de wga gegooid. Deze waren na een uur gaar. Een toef zure room en wat verse peterselie erop en die waren af.
Enkele stukken pompoen in een kom met olijfolie met pezo, look en rozemarijn gehusseld.
Dan op het rooster van de wga.
Al bij al een goede maaltijd. De aardappelen en de saus vielen in de smaak. De rib fingers waren dus iets te ver, maar nog wel lekker. Volgende keer beter in het oog houden.
Maar die pompoen was een heel grote tegenvaller! Pfff... echt zo smaakloos. Wat kan ik hier fout gedaan hebben?




