BasBQ
Beef en Steak

Iberico rack voor de eerste x

 

Klaske68

Vuurmaker
Berichten
91
Voor de eerste keer maar word zeker vaker gedaan.
Ingesmeerd met olijfolie zout en peper tijm rozemarijn peterselie bieslook basilicum uurtje zo laten staan ei opgestookt tot circa 140 gr hierna in 1 uur en 3 kwartier de boel gegaard!
Vond wel dat er behoorlijk wat vet aan zat volgende x een ietsje schoner stukje zien te scoren. Maar de smaak was verrukkelijk.
b33ea93473cc78d8affc5c589fefa5c0.jpg
a169dd4cfabece7ba1940b1d0619f7db.jpg
2513488701e27581ef1e09c9856e76e2.jpg
447e4857b72fe481ade5a213c3edde7c.jpg
0f2526f4b25425865e579f1d3c9cf49f.jpg
 
Ziet er goed uit.... Toevallig bij de Macro geweest..  :D
 
Ziet er zeer smakelijk uit.
Een Iberico Rack is altijd vetter dan een Hollands Varken, maar vet is smaak.
Ik heb dit stuk al een aantal keren gemaakt, eerst direct goed grillen (zo smelt er ook al behoorlijk wat vet weg)
daarna nagaren het liefst rond de 140 gr. C. tot een kern van 56-57 gr. C.
Zo'n mooi stuk vlees moet je niet te ver doorgaren.



 
Ewald +1

Iberico en Livar mogen inderdaad een wat lagere kerntemperatuur.
 
Terug
Bovenaan Onderaan