- Berichten
- 97
Zoals de titel al zegt, heb ik gisteren Iberico Buikribben gemaakt op mijn offset smoker. Zelf gemaakte rub bestaande uit peper, zout, Lawrys seasoned salt, Hongaars paprika poeder, mosterd poeder, knoflook poeder en een klein beetje cayenne. Ik heb er voor gekozen om het vlies te laten zitten.
Eerste 2 uur op 130 graden bone side down, daarna een uur bone side up om het vlies krokant te krijgen. Vervolgens terug gedraaid en om de 25-30 minuten gaan sprayen met maple-bourbon-witte wijnazijn mix om het zout uit de rub wat uit te balanceren.
Na totaal ongeveer 4,5 uur de ribs er afgehaald, opgevouwen in butcher paper en een uur laten rusten in een coolbox. Resultaat was echt geweldig. Ik ken de “pure” smaak van Iberico en wilde proberen dit wat op te liften met de ingrediënten van de rub en spray, naar mijn mening was dit goed gelukt.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk




Eerste 2 uur op 130 graden bone side down, daarna een uur bone side up om het vlies krokant te krijgen. Vervolgens terug gedraaid en om de 25-30 minuten gaan sprayen met maple-bourbon-witte wijnazijn mix om het zout uit de rub wat uit te balanceren.

Na totaal ongeveer 4,5 uur de ribs er afgehaald, opgevouwen in butcher paper en een uur laten rusten in een coolbox. Resultaat was echt geweldig. Ik ken de “pure” smaak van Iberico en wilde proberen dit wat op te liften met de ingrediënten van de rub en spray, naar mijn mening was dit goed gelukt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk