- Berichten
- 282
Gisteren stonden o.a. Iberico buikribben op het menu. Voor mij de eerste keer buikribben, sterker nog: überhaupt de eerste keer Spareribs op de Q.
Toen ik de ribbetjes binnen kreeg viel me eigenlijk meteen al op dat deze heel dun waren, en er niet super veel vlees aan zat.
Omdat deze zo dun waren heb ik mijn oorspronkelijke plan van 3,2,1 wat aangepast.
Dit werd dus 2,1,1.
Als kruiden heb ik de Van Beekum SpareRib kruiden gebruikt. Dome temp was 120 graden. Bij het inpakken heb ik wat boter, honing en bruine basterd suiker toegevoegd. Het aflakken heb ik met de Sweet Baby Ray's BBQ Saus gedaan.
Omdat de Spareribs zo dun waren vond ik ze niet heel sappig. De dikkere gedeeltes waren heerlijk, maar de dunnere delen wat te krokant. Denk dat ik de wat dikkere baby back ribs lekkerder zal vinden met deze kruiden en bereidingswijze.
Toen ik de ribbetjes binnen kreeg viel me eigenlijk meteen al op dat deze heel dun waren, en er niet super veel vlees aan zat.
Omdat deze zo dun waren heb ik mijn oorspronkelijke plan van 3,2,1 wat aangepast.
Dit werd dus 2,1,1.
Als kruiden heb ik de Van Beekum SpareRib kruiden gebruikt. Dome temp was 120 graden. Bij het inpakken heb ik wat boter, honing en bruine basterd suiker toegevoegd. Het aflakken heb ik met de Sweet Baby Ray's BBQ Saus gedaan.
Omdat de Spareribs zo dun waren vond ik ze niet heel sappig. De dikkere gedeeltes waren heerlijk, maar de dunnere delen wat te krokant. Denk dat ik de wat dikkere baby back ribs lekkerder zal vinden met deze kruiden en bereidingswijze.
Laatst bewerkt: