- Berichten
- 81
Omdat ik al een keer baby back ribs gemaakt had
Nu gekozen om buikribben te maken. Deze heb ik besteld bij bbquality en het waren iberico buikribben. Voor het aanbrengen van de rub zoals gebruikt bij de eaterwood ribs heb ik al een hoop vet verwijdert van de ribs. Na het verwijderen van het vet zijn de ribs dus in de rub gezet en deze lekker heel de nacht in de koelast gestaan, omdat vrouwlief niet van paprikapoeder houd deze wel achter wegen gelaten. De ribs heb ik volgens de 3-2-1 methode gemaakt.
Overtollig vet en het vlies verwijdert, in de rub gezet en ingepakt in de huishoudfolie
De volgende dag om 11:00 gestart met het aanmaken van de bbq
Zodra deze goed afgeregeld was de ribs erop gezet
Na 3 uur heb ik twee verschillende pakketjes gemaakt
1 pakket met roomboter en bruine suiker
En het andere pakket met appelsap, appelazijn en worchestersaus
Deze weer teruggezet en na 2 uur er dan weer afgehaald. Toen ik de ribs uitpakte leek het wel een slagveld toen ik deze terug gelegd had op de bbq voor het laatste uur
Ze waren zo zacht dat het heel terug leggen al niet meer lukte. Op de foto hierboven zijn de ribs al een keer in de glaze gezet.
Na een uur waren ze klaar met het resultaat als hieronder te zien is
De ribs waren qwa smaak echt heerlijk en ook lekker sticky geworden en waren dan ook snel op.
Ik vond wel dat er een nog een hoop vet aanwezig was ondanks dat hier al een hoop van verwijdert was. Ik zou dan ook niet snel nog eens deze ribben nemen
Al met al was het een geslaagde sessie met lekkere ribs
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Nu gekozen om buikribben te maken. Deze heb ik besteld bij bbquality en het waren iberico buikribben. Voor het aanbrengen van de rub zoals gebruikt bij de eaterwood ribs heb ik al een hoop vet verwijdert van de ribs. Na het verwijderen van het vet zijn de ribs dus in de rub gezet en deze lekker heel de nacht in de koelast gestaan, omdat vrouwlief niet van paprikapoeder houd deze wel achter wegen gelaten. De ribs heb ik volgens de 3-2-1 methode gemaakt.

Overtollig vet en het vlies verwijdert, in de rub gezet en ingepakt in de huishoudfolie
De volgende dag om 11:00 gestart met het aanmaken van de bbq

Zodra deze goed afgeregeld was de ribs erop gezet

Na 3 uur heb ik twee verschillende pakketjes gemaakt
1 pakket met roomboter en bruine suiker

En het andere pakket met appelsap, appelazijn en worchestersaus
Deze weer teruggezet en na 2 uur er dan weer afgehaald. Toen ik de ribs uitpakte leek het wel een slagveld toen ik deze terug gelegd had op de bbq voor het laatste uur

Ze waren zo zacht dat het heel terug leggen al niet meer lukte. Op de foto hierboven zijn de ribs al een keer in de glaze gezet.
Na een uur waren ze klaar met het resultaat als hieronder te zien is

De ribs waren qwa smaak echt heerlijk en ook lekker sticky geworden en waren dan ook snel op.
Ik vond wel dat er een nog een hoop vet aanwezig was ondanks dat hier al een hoop van verwijdert was. Ik zou dan ook niet snel nog eens deze ribben nemen
Al met al was het een geslaagde sessie met lekkere ribs
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk