- Berichten
- 4.941
International Bacon Day 2020. Natuurlijk zijn we dit jaar weer present. Sterker nog, de planning van het weekend wordt er op aangepast 
Dit jaar gekozen voor een buikspek rollade van Pitmaster X : pepperoni-stuffed-pork-belly
Dit was weer genieten mensen. Geweldig leuk om te maken. Soort mini projectje. En de geuren van de kruiden TOP
Hierbij de plaatjes.
Spullen verzamelen.
Ik heb er voor gekozen om de buikspel eerst te vlinderen. Heb ik meer oppervlak voor de kruiden.
Daarna inpakken en een nachtje in de koelkast.
De volgende ochtend samen met m'n dochters de vulling gemaakt en het buikje netjes opgerold en ingepakt,
Die mocht rond 1400u weer ten tonelen komen.
Meiden in actie, anders is het niet gebeurd
Zo, het loopt al kort aan tegen 2u. Net de lunch achter de rug (boeren omelet met bacon). Tijd om de Q aan te steken.
Het eitje opgestookt naar 110gr. Deze kreeg een heerlijke Foodporn Zweedse kers toegevoegd voor een subtiel rookje.
Buikspek rollade mocht er op tot een kern van 65gr.
Na ruim 3,5u kreeg ik een seintje van de iGrill dat de kern zn doel temp gaat naderen. Dus konden de Zoeteaardappel frietjes voorgebakken worden en de boontjes in de stoomoven. Dat alles in de keuken. Durf nog niet goed friet te bakken in de DO op de BBQ
Kern kwam even later mooi op 65gr aan. Tijd om aan tafel te gaan en van dit feest te gaan genieten met een lekker biertje er bij.
Dat was weer genieten mensen. Gelukkig is er nog een klein stukje over voor de lunch morgen.
Bedankt voor het kijken
Bram.

Dit jaar gekozen voor een buikspek rollade van Pitmaster X : pepperoni-stuffed-pork-belly
Dit was weer genieten mensen. Geweldig leuk om te maken. Soort mini projectje. En de geuren van de kruiden TOP
Hierbij de plaatjes.
Spullen verzamelen.

Ik heb er voor gekozen om de buikspel eerst te vlinderen. Heb ik meer oppervlak voor de kruiden.
Daarna inpakken en een nachtje in de koelkast.


De volgende ochtend samen met m'n dochters de vulling gemaakt en het buikje netjes opgerold en ingepakt,
Die mocht rond 1400u weer ten tonelen komen.



Meiden in actie, anders is het niet gebeurd




Zo, het loopt al kort aan tegen 2u. Net de lunch achter de rug (boeren omelet met bacon). Tijd om de Q aan te steken.
Het eitje opgestookt naar 110gr. Deze kreeg een heerlijke Foodporn Zweedse kers toegevoegd voor een subtiel rookje.
Buikspek rollade mocht er op tot een kern van 65gr.


Na ruim 3,5u kreeg ik een seintje van de iGrill dat de kern zn doel temp gaat naderen. Dus konden de Zoeteaardappel frietjes voorgebakken worden en de boontjes in de stoomoven. Dat alles in de keuken. Durf nog niet goed friet te bakken in de DO op de BBQ

Kern kwam even later mooi op 65gr aan. Tijd om aan tafel te gaan en van dit feest te gaan genieten met een lekker biertje er bij.





Dat was weer genieten mensen. Gelukkig is er nog een klein stukje over voor de lunch morgen.
Bedankt voor het kijken
Bram.