BasBQ
Beef en Steak

I love RIBS!

 
 

Kyrti

Stoker
Berichten
478
Dus vandaag maar weer eens lekkere ribben op de Joe! 3 stuks, want we krijgen bezoek.

Gisteravond lekker voorbereid. Wat overtollig vet weg gesneden en goed gerubt.

2 stuks met de "Sweet & Savory" van Blues Hog
IMG_20230416_161356.jpg


En 1 voor de avontuurlijke eter (ikke dus) met de "Ghost Chili Rub" van Not Just BBQ.
IMG_20230416_161402.jpg


Rond een uur of 12 de vlam in de Q gedaan. Iets later dan ik had gewild maarja, druk druk druk.

Uurtje of 3 in een rekje in de bbq gehad met 2 blokjes appelhout, op 110 graden.

IMG_20230416_124806.jpg
IMG_20230416_142646.jpg


De ghost chilli ribs netjes op een afstandje van de zoetere broeders.

Ze liggen nu lekker ingepakt in hun jasje van alu folie. De 2 zoetere met wat honing/ketjap/boter en een scheutje appelazijn. De pittige met alleen een klein klontje boter en een paar klodders "California style hot sauce" bbq saus van Grate Goods

IMG_20230416_162343.jpg


De spicy variant gaat verder niet gemopt worden nadat hij uit zn jasje komt, zodat ie mooi indroogt. De andere zullen met wat honing ketjap saus worden gebezemt.

Wordt vervolgd :)

IMG_20230416_155050.jpg
 
Daar had ik zeker van willen proeven!

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
 
Nog even de eind plaatjes laten zien hoor.

IMG_20230416_181809.jpg

IMG_20230416_185254.jpg


Na het inpakken nog ca 40 minuten terug in de kamado gedaan. De bovenste is gelakt met een zelfgemaakt sausje met sojasaus, appelstroop, water en donkere suiker. Even opgewarmd om de suiker goed op te laten nemen.

De middelste met een roasted onion bbq sausje, volgens mij een keer bij de dirk gekocht.

Onderste niet gelakt, lekker droog gehouden..

En aan tafel!!
IMG_20230416_193227.jpg
IMG_20230416_193231.jpg


Lekker een simpele salade erbij, met al dat sparerib geweld heb je niet veel extra nodig.

Was weer verrukkelijk!
 
Lekker man. 😋😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan