BasBQ
Beef en Steak

I knor therefor I am.

Faxie

Vuurmaker
 
Berichten
97
Hey allen,

Bij mijn eerste pulled porc ben ik vergeten hier een uitgebreid verslag van te maken. Om eea recht te zetten en een knor te verdienen, hier mijn tweede pp.
Donderdag langs mijn slager gegaan en een mooi stukje procureur aangeschaft.
1589571575465.png



Zo juist de eerste stappen gezet. Het bijsnijden van het vlees (was bijna niet nodig) en injecteren/rubben. Ik gebruik het wedstrijdrecept van Noskos en een aangepaste versie van zijn basisrub (alles hetzelfde + mosterdpoeder).

1589571662323.png


Morgen wil ik de pp op een zuurdesem broodje eten en dat wil ik ook graag zelf maken. Vandaar ook een starter gemaakt:
1589572048207.png




De Bastard heb ik in gereedheid gebracht zodat ik hem morgen direct kan aansteken


Nieuwe dag, nieuwe kansen

Vanmorgen om 7.00 opgestaan (was toch wakker) en samen met de kleine meid de BBQ aangestoken.
Bij een temp van 100c op de grill, het rookhout (hickory/appel) toegevoegd en de procureur op de grill gelegd.


27e8e6274eb9f50947da24d73f9ee656.jpg


De temperaturen op de grill (2 probes) zijn nu 93 en 111. Vind ik zelf een flink verschil. Doel temperatuur nu is ca 121c

Temperatuur verschil opgelost. Een van de klemmen zat tegen het vlees aan. Nu opgelost. Huidige temp: 120/122 op de grill en 14 voor het vlees
 
Laatst bewerkt:

Faxie

Vuurmaker
 
Berichten
97
De temperaturen zijn nu: 120/123 op de grill. Vlees is 66. Mooi op schema dus
 

Faxie

Vuurmaker
 
Berichten
97
Hij gaat nog steeds zeer voorspoedig. Temperatuur is een beetje hoger dan de target, maar het is wat gaan waaien.. Net de bark aangebracht met wat extra hickory (ik wil testen of de saus rokeriger wordt op deze manier)
26aaf5042cc973aaa58ca08525ee9897.jpg
8cbb380cb58f5d36e12b7e41e567bd2c.jpg
 

Faxie

Vuurmaker
 
Berichten
97
Time to wrap it up. Maar dan letterlijk
10ac5d87e12a6ed633cc7fcd391d2d16.jpg
1b39e8b30ead4c8f795e092dea7d7541.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 

GPT

Kooltjesharker
 
 
Berichten
130
Mooie run!
die knor kan je nu niet meer ontgaan.
”once a knor, always a knor”
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
174
Lekker stukje pulled pork. Mooie temperatuursetje ook. Gefelicitieerd met je knorretje
 
Bovenaan Onderaan