Schijnbaar is het binnenkort weer zover, alweer heeft mijn vrouw het een jaar met mij overleeft (en ik met haar).
Om onze huwelijksverjaardag te vieren wilt mijn geliefde ega mij het vuur aan de schenen leggen met een gezellige BBQ met familie.
We hebben dan 15 hongerige eters die toch wel eens low en slow bbq willen proberen.
Dus heeft mijn vrouw het volgende idee:
Pulled Pork + Picanha
Speklappen, worst, garnalenspiesjes, kipspiesjes
Het makkelijkste is natuurlijk de PP een dag van te voren maken maar waarom makkelijk doen als moeilijk ook kan? Ze wilt graag verse PP hebben.
Tijdmatig zat ik aan het volgende te denken.
Vrijdagmiddag: PP schoonmaken, injecteren (1 met bourbon, 1 met appelsap en worchestersaus), rubben en dan een nachtje in de koelkast.
De Weber 57Cm gereedmaken voor een dual zone setup, de weber 47Cm coor direct.
Vrijdagavond: of heel veel bier of veel sex om vroeg te slapen 
Zaterdagmorgen:
Om 07.00: de Q aansteken met de looftlighter.
Om 07.05: vlees uit de koelkast halen + warm water koken
Om 07.15: Q zal nu wel voldoende warm zijn, vlees erop met hickory snippers (heb geen chunks).
Waterpan erbij voor stabiele 110C voor de eerste 2 uur voor optimale rooksmaak, daarna naar 125C.
Om 12.15: Beginnen met glaze
Om 13.45: Oven verwarmen tot 125C.
Om 14.15: PP inpakken in in de oven verder laten garen tot 90C.
Om 16.00: Picanha insnijden, zout + peper, rooster schoon maken
Om 16.45: Picanha op het rooster, de weber 47 voorbereiden voor direct grillen.
Om 17.00: PP klaar en dan oven op laagste temperatuur.
Om 18.15: Picanha gereed op 48C intern, 15 minuten laten rusten in folie.
Om 18.16: Uien in folie boven de hete kolen.
De kleine weber compact direct grillen: speklappen, worst en kipspiezen cremeren.
Kort laten rusten op het indirecte deel van de 57Cm.
Om 18.30: PP pullen, saus doorheen
Om 18.32: Aanvallen.
Terwijl ik dit zo schrijf bedenk ik dat laatste 15 minuten heel hectisch gaan zijn. De spiezen, speklappen en worsten zullen wel lukken maar tegelijk nog pullen lijkt me nogal moeilijk.
Is dit een beetje doenbaar of haal ik teveel problemen op mijn hals?
Groeten,
David
Om onze huwelijksverjaardag te vieren wilt mijn geliefde ega mij het vuur aan de schenen leggen met een gezellige BBQ met familie.
We hebben dan 15 hongerige eters die toch wel eens low en slow bbq willen proberen.
Dus heeft mijn vrouw het volgende idee:
Pulled Pork + Picanha
Speklappen, worst, garnalenspiesjes, kipspiesjes
Het makkelijkste is natuurlijk de PP een dag van te voren maken maar waarom makkelijk doen als moeilijk ook kan? Ze wilt graag verse PP hebben.
Tijdmatig zat ik aan het volgende te denken.
Vrijdagmiddag: PP schoonmaken, injecteren (1 met bourbon, 1 met appelsap en worchestersaus), rubben en dan een nachtje in de koelkast.
De Weber 57Cm gereedmaken voor een dual zone setup, de weber 47Cm coor direct.

Zaterdagmorgen:
Om 07.00: de Q aansteken met de looftlighter.
Om 07.05: vlees uit de koelkast halen + warm water koken
Om 07.15: Q zal nu wel voldoende warm zijn, vlees erop met hickory snippers (heb geen chunks).
Waterpan erbij voor stabiele 110C voor de eerste 2 uur voor optimale rooksmaak, daarna naar 125C.
Om 12.15: Beginnen met glaze
Om 13.45: Oven verwarmen tot 125C.
Om 14.15: PP inpakken in in de oven verder laten garen tot 90C.
Om 16.00: Picanha insnijden, zout + peper, rooster schoon maken
Om 16.45: Picanha op het rooster, de weber 47 voorbereiden voor direct grillen.
Om 17.00: PP klaar en dan oven op laagste temperatuur.
Om 18.15: Picanha gereed op 48C intern, 15 minuten laten rusten in folie.
Om 18.16: Uien in folie boven de hete kolen.
De kleine weber compact direct grillen: speklappen, worst en kipspiezen cremeren.
Kort laten rusten op het indirecte deel van de 57Cm.
Om 18.30: PP pullen, saus doorheen
Om 18.32: Aanvallen.
Terwijl ik dit zo schrijf bedenk ik dat laatste 15 minuten heel hectisch gaan zijn. De spiezen, speklappen en worsten zullen wel lukken maar tegelijk nog pullen lijkt me nogal moeilijk.
Is dit een beetje doenbaar of haal ik teveel problemen op mijn hals?
Groeten,
David