Beef en Steak

hulp gevraagd park

pelletboy

Sprokkelaar
Berichten
32
mijn ppork is mislukt. ik hd een stuk procureur van 2.5 kg op 107 graden in de pelletgrill. De temp liep na 3 uur op tot 78 graden in de kern. de pork ingepakt in alufolie en daar heeft ie op 100 graden nog een paar uur gelegen. Totaal 6 uur. nu zeggen ze dat wanneer de kernterp 80 graden is het vlees gaar is maar het bleek een gummibal waar je amper met vorken het vlees eraf kon trekken. Hoe kan dit? Wat heb ik fout gedaan? geen idee. De temp was goed, de tijdsduur ook. Het vlees was niet te droog oid.

abco
 
Het vlees was nog niet gaar genoeg om uit elkaar te trekken. Daarvoor moet de kern 88celcius bereiken. Een sat? prikker glijdt er dan in als boter
 
Btw heb je de thermometer gecontroleerd door het in ijswater te houden, 0 C, en kokend water te houden, 100 C.
In drie uur een kern halen van 78 C bij een stuk van 2,5 kilo is wel heel snel.
Heb je ook foto's?
 
wat Frits zegt, foto's verduidelijken vaak een heleboel
 
Terug
Bovenaan Onderaan