Komend weekend wil ik voor een verjaardag Ierse Flat ribs serveren (deze: https://beefensteak.nl/ierse-flat-ribs/). Nu lees ik mega uiteenlopende bereidingstijden, in het bereik 4-14 uur. Ik begrijp dat ieder stuk verschillend zal zijn, maar vind dit wel echt een super groot verschil. Mijn enige referentie is een Jacob's ladder, die er 12u over heeft gedaan op 107c.
Ik heb een stuk met 3 ribben van ca. 1500g. Op basis van wat ik tot nu toe heb gelezen verwacht ik een uurtje of 7 nodig te hebben (3-4 u voor bark, en dan nog paar uurtjes in butchers paper). Ik wil ze rond een uur of 16 serveren, dus huidige planning is om 8:30 op de q. Toch nog een paar vragen:
[list type=decimal]
[*]Zouden jullie eenzelfde inschatting maken qua planning?
[*]Mocht het onverhoopt toch sneller gaan dan verwacht, wat zouden jullie doen? Door laten gaan tot goede garing (ergens rond de 90) en daarna warm houden in bijv koelbox met handdoeken?
[/list]
Thanks!
Ik heb een stuk met 3 ribben van ca. 1500g. Op basis van wat ik tot nu toe heb gelezen verwacht ik een uurtje of 7 nodig te hebben (3-4 u voor bark, en dan nog paar uurtjes in butchers paper). Ik wil ze rond een uur of 16 serveren, dus huidige planning is om 8:30 op de q. Toch nog een paar vragen:
[list type=decimal]
[*]Zouden jullie eenzelfde inschatting maken qua planning?
[*]Mocht het onverhoopt toch sneller gaan dan verwacht, wat zouden jullie doen? Door laten gaan tot goede garing (ergens rond de 90) en daarna warm houden in bijv koelbox met handdoeken?
[/list]
Thanks!