Hallo allen,
Ik ben nieuw op het gebied van charcuterie.
Sinds kort heb ik 3 mooie e-boeken over charcuterie. En ik ben de trotse eigenaar van een vleesmolen waar ik worst mee kan maken.
Ik wil gaan beginnen met verse worst en daarna wellicht pat?.
In de boeken gebruiken de chef veel instacure #1 en #2. Hier op het forum lees ik dat men voornamelijk colorozozout gebruikt (volgens mij ook omdat instacure/ pink salt in NL niet te krijgen is).
Mijn vraag is nu wat kan mij het beste in huis halen? Op eBay heb ik een toko in de UK gevonden die instacure verkoopt, is dit slim om te doen? Of zal ik gewoon alles kopen? Wat raden jullie mij aan en zijn er nog meer ingredi?nten waarvan jullie zeggen dat ik altijd handig om in de kast te hebben als je bezig bent met charcuterie?
Alvast bedankt voor de input!
Ik ben nieuw op het gebied van charcuterie.
Sinds kort heb ik 3 mooie e-boeken over charcuterie. En ik ben de trotse eigenaar van een vleesmolen waar ik worst mee kan maken.
Ik wil gaan beginnen met verse worst en daarna wellicht pat?.
In de boeken gebruiken de chef veel instacure #1 en #2. Hier op het forum lees ik dat men voornamelijk colorozozout gebruikt (volgens mij ook omdat instacure/ pink salt in NL niet te krijgen is).
Mijn vraag is nu wat kan mij het beste in huis halen? Op eBay heb ik een toko in de UK gevonden die instacure verkoopt, is dit slim om te doen? Of zal ik gewoon alles kopen? Wat raden jullie mij aan en zijn er nog meer ingredi?nten waarvan jullie zeggen dat ik altijd handig om in de kast te hebben als je bezig bent met charcuterie?
Alvast bedankt voor de input!