BasBQ
Beef en Steak

Huisregels Receptendeel

Status
Niet open voor verdere reacties.
 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.890
We willen met het receptendeel van het forum een soort online barbecue kookboek maken dat groeit door jullie bijdragen. Om alles een beetje overzichtelijk te houden hebben we besloten dat er wat spelregels moeten zijn om overzicht te houden.

- Post je recept in het juiste sub forum
- Ben je op zoek naar een recept dan is "Recept Gevraagd" de juiste plek.
- Steven en Me, dit is een beetje vreemde eend in de bijt en valt buiten deze regels.

We gaan er van uit dat je het recept zelf hebt gemaakt en dat de foto's ook van jouw hand zijn. Is het niet jouw eigen recept dan is bronvermelding wel zo aardig naar de originele bedenker er van.
De eerste post in een draadje moet het recept bevatten, en zien we graag als volgt opgebouwd:

- Foto van het eindresultaat
- Ingrediëntenlijst
- Bereidingswijze (graag met foto's)

De temperaturen in Celsius, Fahrenheit mag er wel bij staan. Graag een duidelijke ingrediëntenlijst, dus niet, doe maar een beetje van dit en een handje van dat. En ook graag een duidelijke uitleg van de gebruikte methode, direct, indirect, temperaturen, kerntemperaturen etc.

Dit alles is niet om jullie te plagen maar we willen graag dat iedereen de recepten na kan maken, wat voor de één duidelijk is kan voor de ander totaal abracadabra zijn. Wij denken dat we op deze manier dingen ook voor beginnende barbecue-er duidelijk kunnen laten zien. En zeg nou zelf het is toch leuk om te zien dat anderen ook jouw recepten maken en dat doen meer mensen naarmate dingen duidelijker zijn uitgelegd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan