BasBQ
Beef en Steak

How to make Flat Iron Steak / sucade steak op de bbq

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Ik vind het misschien wel de beste steak op de bbq, misschien wel beter als een ribeye.
Wat is een flat iron steak? een flat iron steak word gesneden van een runder sucade.
Maar ik neem geen gewone maar een grain fed Noord Amerikaanse Black Angus.
Verkrijgbaar bij de betere slager (kan wel prijzig zijn) maar ik kocht de sucade bij de Sligro.
Je kan ze gevliest kopen maar ik laat zien hoe het zelf kan.
Als eerste schraap je het vet weg aan de bovenzijde tot op het vlies.

3pyjP0w1H5hmkYdQ0LZdemhc_jVEecV-I9nNgmXC8lqngskSER-mHoqpZNkFS2IhNtVBB4cIWbijWJffXMq7P9QBZvNH9NlmqSrjiueJmAn7WUJzumriaKUjWoK5g03L216VCOjV0w=w640-h361-no


rtBl8wEEfwNaWcuh0mG0rkRvqV2EnvkiGguyyRpgDOjMxni_tg_PkNNryeadyWu_xnySbWpQYEpCr7h8CkIUpW3acDGXZ0G47nAdsOW90qqMEQzYoxxNc6LPSPviB_WZ1CNsCnFEvw=w640-h361-no


Als dat gebeurd is verwijder je het vlies wat onder het vet zit.

l35xXEOAxAyOuHA0vcqEAp9GcpeUQfTCQ5Ip7eoua9djAqVMLwuXJ87_ZTiAGqZ8HOMYDFkvWcspGULRiISHtw07UUq0XkkRP1b5mnA-8pFmv-0ubigctsjtOS3GP5VOYFIMy0hjVA=w640-h361-no


Draai dan de sucade om en verwijder het been vlies.

FvZ-DaHEWtcrujq26CslDqeZKYiPThKElh1-uwJZlEvGgeS5yLsZMCpZj0HG03EEnViIb-BU3KpouWBRuQv2rsmoWwUFKQEeZRxincv8tnBt1IsTIkaZXFj6oj6NZPL9YsTpQY7UjQ=w640-h361-no


Binnenin de sucade zit een zeen, genaamd de 'sucade' en die gaan we eruit halen.
Aan de dikke kant van de sucade zit ook het dikke gedeelte van de zeen en daar beginnen we met splitsen.
Als je het zeen dan volgt met je mes verdeel je op deze manier de sucade in twee?n.

px08dOmvIFgJWil0CVUL5bY2puOYGT5LR9j8Gu1Q6FYcHdp1hzxaBGNq1GtUVsm7Veig6eFyiViTqJIWfbG5BvmbdWlVg9yzD3GXkhO4nLE2SNrR4BQxB5QKlq9vsSYouftJ78bOPg=w640-h361-no


nnaIM1zuv5bvtMWM5uIF5gT-FCz0jivkbaaIN2YfHNvqnKYkr-QfTepTDw28aakkMYg-l8yRM3aahqsYbL1mF8CwrYFRFQBErl4LClA95I36x_CRxSQZGBjChUHpNeHpbJu2FPR-sQ=w640-h361-no


Na het splitsen verwijder je het zeen op de andere helft en controleer of alle zeentjes etc. weg zijn.

ai_AUoIMv7ltBxLnrektFZtlefD3fQJpJfpEEVTRrIDh9n6HPsqpw6m16qpTmnpATnBHrFoWgpBHb7phuG7XuFFQRF8go6X6F4WstAqi7NLIxuQoRkF32G6RAbQssDtqWn4TxRTcHQ=w640-h361-no


Op deze manier heb je je eigen flat iron steak gemaakt. Het lekkere van zo'n grain fed sucade is dat
dit afkomstig is van een Noord Amerikaans Black Angus die de laatste 100 dagen met graan is gevoerd.
Hierdoor onstaat intramusculair vet, de marmering in het spierweefsel en dat zorgt voor de malsheid,
smaak en sappigheid en waardoor deze sucade niet zoals oma's draadjesvlees word bereid maar als een
echte steak op hoge temperatuur.
Wat zeezout en gemalen zwarte peper is meer dan genoeg op deze steak.

URb6Vm5Xa3qRT5gahLDaPxNgup1ZfHe6LrhFbm6AXqgrZX7UajGmgclI1oZsQx7Io-eruzy4zLEZ9bGJ6pN2UxzOhR1v6C7EgnGZdIlezZvppswtmDiSHBoJWhQjdDPQMTYTCo2Fqg=w640-h361-no


En als het gietijzeren rooster van mijn gas barbecue :( met rookhout :) goed heet is kan de iron steak erop.

LHoaCA_BVRiG6zE-GqisgllBcuEIkvyoOAYOTM_JFyOxiB01ky3JcO6TZRvMCgEWMK3T2U82rhTW4jeMrsRCRxmBjLg6_KWzxKbb-7PBEDFxC0CeWgqRsM_0DlMAgTd6dseG3OE70w=w640-h361-no


De kern stel ik in op zo'n 50? C. en als ik die bereikt heb draai ik hem nog een paar keer om op de hete bbq.

gjVVTFxAaIO2a4DL8NpNno653irxm12zzKaDqfXHwo3DjXanysziknXKh0FuJmvE3fUPKIYllzwaV8XrUZNJfVdgVQA1Uau5QcKAcfCdQOJ95FJH-41tum6Cfy38_P5pdGyL3FryTA=w640-h361-no


4XzDZ6NEz4fyHeGx93nM9D1u7zqNnpYgbs3DaMU7eZC0rh7Ba0h9TDqUM2V12NBSk4LoAwTttGge7dgX4M83adtgFejEqBn3vusXs0kqpUK4kty95tE-cDdJVN1x6PsPZunw2dl5Yg=w640-h361-no


Dan nog even 10 minuutjes in de alu folie laten rusten en dan kunnen we de steak aansnijden.
De steak is mooi medium en heeft een fantastische smaak door die marmering.

0Ix7ylZw0Nd0m8TxEeH-PC9lcDKLi17VCQAd2o6dBmJkEOJtRaDQJgeieynm9LEd0hUeUKtO8wZnE1Dlh6lPq2Jf2ij49tojuCdAtNwMbhzxXLPUsqPd77xrPKX5Tx-TbKJ6sPr6Pg=w640-h361-no


19Hkp0vvtPT3FE5Ex21VSN7R0l9D-8WpGIrZ6W5SDKaXs-eYBiIrs64iD4dYyHz105vtpcqNEbAFMHrRbwdkxvd49BnbN3PsP79jpMkKyc_oGE9K3ZQAVdPQD-NTdaqO72pzswbAJw=w640-h361-no


0fQ52pMGkC0gVx_nW8UwjXR4-h8e45rsA5-9rjf6XbqF4N6FNCX1Im4H0bQhe97_YWKsN6cvvv9om9vFx8Ec5Nv05TCdinJCmRT5jclFH2PCNclyqT7IV-USz67quUtD70PfQkz0Hg=w640-h361-no


0dPmBMzD04rDYZXf3GP8pMeslvA04ZNEKe3iPF4yxKy6zG0QEvJv-B33eM6W63ImRCLp_vx6jKYK0wMfN7BVn3GeIyVrgfT98kEnnARTp25eHml7vPwS3CTjfug9b-IKV3AKOvMHCg=w640-h361-no


Ik had hem geserveerd op een bordje met gemengde sla, olijven en tomaatjes. Verder wat olijf olie en
gedroogde oregano. En geloof me als je dit nog nooit geproefd heb moet je dat zeker een keer gaan doen!

                                                          eet smakelijk........

AwHkg-AMZ0vqBGjvQpaUjLcnG1UK5yhQwFpHRdBO-fTiEGgcCg_Ir4IFlCuqbmasUal9OpFu-ZBDnxm9CxSqoUXYelgNfupxyZuJCRcxt7RQUEXMdH5I3cjVhDg0FcUH7Ooz5FNhBg=w640-h361-no


Natuurlijk heb ik er ook een video van op mijn YouTube kanaal BensBQ en via onderstaande link kun je direct kijken:
https://www.youtube.com/watch?v=k66lfFYYzoQ
Wil een een lekkere snelle video zien? Kijk dan op mijn Facebook BensBQ via onderstaande link:
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/304401779904956/

Bedankt voor het kijken en tot BensBQ.

http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
 
mooie reportage hoor, bedankt voor het delen
 
Ziet er heerlijk uit!
Bedankt voor deze reportage, komt op de to-do.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Meer van dit.. zeer leerzaam! Complimenten voor het duidelijke verhaal met foto's.
Grz.
 
Leuk om te zien. Ben je wel handig in zeg. Volgens mij zit jij erop Ben :D
 
Ziet er top uit Ben. Moest ik ook maar eens gaan proberen. :))

Groeten,
Paul


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan