Hallo allemaal,
Ik ben pas net lid en heb nog niets anders gedaan dan mezelf voor te stellen, maar toch wil ik meteen gebruik maken van de hier aanwezige expertice.
Sinds een jaar of 4 ben ik in het bezit van een "el cheapo" offset smoker. De resultaten welke ik hier mee heb weten te bereiken zijn wisselend geweest en veel met vallen en opstaan zoals waarschijnlijk iedereen wel heeft meegemaakt
Maar na enige tijd kwam bij mij de wens op om een houten rookhuis te maken en afgelopen zomer was daar het moment. Hout gehaald, hang en sluitwerk en betonstaalmatten om rekken van te maken.
Een klein emmer bbq-tje had ik nog staan en kon mooi als vuurplaats dienen onderin op de bodem. Kat in het bakkie dacht ik. Tot het moment dat ik voor de eerste maal proef ging stoken.......
60-70 graden was echt het maximale wat ik eruit wist te persen ongeacht hoe ik ook mij best deed met de schuiven onderin en in de schoorsteen, houtskool of briketten en hoeveelheid het maakte allemaal niets uit :-/ .
Inmiddels enkele aanpassingen gedaan aan mijn vuurplaats (extra luchtgaten geboord, rooster met grotere gaten voor betere as afvoer maar ook dat heeft geen verschil gemaakt nog steeds 60-70 graden.
Heeft iemand ervaring met een soortgelijke kast, of gewoon een goede tip welke ik eens kan proberen. Want hoewel de temperatuur wel geschikt is voor low and slow zou ik persoonlijk toch liever zo rond de 90 ? 100 graden zitten.
Omdat ik nog geen foto's heb van mijn creatie heb ik hieronder een linkje gezet zodat jullie kunnen zien wat ik voor een kast bedoel.
Alvast bedankt allemaal!
http://www.rookovens-online.nl/c-1609086/classic-smoker/
Ik ben pas net lid en heb nog niets anders gedaan dan mezelf voor te stellen, maar toch wil ik meteen gebruik maken van de hier aanwezige expertice.
Sinds een jaar of 4 ben ik in het bezit van een "el cheapo" offset smoker. De resultaten welke ik hier mee heb weten te bereiken zijn wisselend geweest en veel met vallen en opstaan zoals waarschijnlijk iedereen wel heeft meegemaakt

Maar na enige tijd kwam bij mij de wens op om een houten rookhuis te maken en afgelopen zomer was daar het moment. Hout gehaald, hang en sluitwerk en betonstaalmatten om rekken van te maken.
Een klein emmer bbq-tje had ik nog staan en kon mooi als vuurplaats dienen onderin op de bodem. Kat in het bakkie dacht ik. Tot het moment dat ik voor de eerste maal proef ging stoken.......
60-70 graden was echt het maximale wat ik eruit wist te persen ongeacht hoe ik ook mij best deed met de schuiven onderin en in de schoorsteen, houtskool of briketten en hoeveelheid het maakte allemaal niets uit :-/ .
Inmiddels enkele aanpassingen gedaan aan mijn vuurplaats (extra luchtgaten geboord, rooster met grotere gaten voor betere as afvoer maar ook dat heeft geen verschil gemaakt nog steeds 60-70 graden.
Heeft iemand ervaring met een soortgelijke kast, of gewoon een goede tip welke ik eens kan proberen. Want hoewel de temperatuur wel geschikt is voor low and slow zou ik persoonlijk toch liever zo rond de 90 ? 100 graden zitten.
Omdat ik nog geen foto's heb van mijn creatie heb ik hieronder een linkje gezet zodat jullie kunnen zien wat ik voor een kast bedoel.
Alvast bedankt allemaal!
http://www.rookovens-online.nl/c-1609086/classic-smoker/