Blaasbloem
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Hoi allemaal,
Ik weet niet zo goed waar deze vraag te plaatsen, bij voorbaat excuus als ik de verkeerde sectie heb gekozen.
Ik heb voor de eerste keer 1.8kg ‘verse’ Rib eye uit Uraguay gekocht om morgen lekker te bereiden op de BBQ.
Zoals te zien is op bijgevoegde foto is de houdbaarheidsdatum tot 19-04-2024. Het vlees is geslacht op 19-12-2023.
Ik heb stiekem een beetje moeite om te begrijpen dat vlees 4 maanden gevacumeerd en gekoeld bewaard kan worden.
Het staat wel gedrukt op het originele etiket van de slachter. Ik lees wel e.a. over wet aging maar het lijkt mij allemaal enigszins risicovol.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is deze houdbaarheids periode normaal indien gevacumeerd en gekoeld bewaard?
Ik hoor graag.
Groeten,
Jeroen
Ik weet niet zo goed waar deze vraag te plaatsen, bij voorbaat excuus als ik de verkeerde sectie heb gekozen.
Ik heb voor de eerste keer 1.8kg ‘verse’ Rib eye uit Uraguay gekocht om morgen lekker te bereiden op de BBQ.
Zoals te zien is op bijgevoegde foto is de houdbaarheidsdatum tot 19-04-2024. Het vlees is geslacht op 19-12-2023.
Ik heb stiekem een beetje moeite om te begrijpen dat vlees 4 maanden gevacumeerd en gekoeld bewaard kan worden.
Het staat wel gedrukt op het originele etiket van de slachter. Ik lees wel e.a. over wet aging maar het lijkt mij allemaal enigszins risicovol.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is deze houdbaarheids periode normaal indien gevacumeerd en gekoeld bewaard?
Ik hoor graag.
Groeten,
Jeroen