BasBQ
Beef en Steak

(hopelijk) lekkere ribs!

 
 
 

dennis

Gemarineerd
Berichten
1.200
Vandaag moet deze vriend eraan geloven!


Gisteravond het stukje varken een massage gegeven met de standaard barbecue rub:


Hopelijk vanavond goed nieuws, met meer foto's ;-)
 
Das te weinig geloof me
 
2kg voor 2 personen zou goed genoeg moeten zijn, maar meer is wel beter inderdaad...
 
en hoe ga je hem bereiden op de bbq?
 
De bereiding is een beetje het standaard verhaal denk ik.
Barbecue (Outdoorchef) opgestookt naar zo'n 130 graden (black ranch houtskool), ribje zo'n 3 uur, tot de rib-botjes mooi vrij komen te liggen. Op de kooltjes pleur ik de eerste anderhalf a 2 uur, elk half uur een handje appeltjes rookhout snippers.
Daarna in aluminiumfolie, deze keer met wat cola, en daarna nog een uurtje met Noskos' sweet & smokey bbq sauce, want die was ook zo heerlijk op de vorige week gemaakte MOINK ballen.
 
Ribs na 3 uur op de bbq:


Daarna in de folie, is een ruim uurtje geworden:


Daarna ingesausd en nog een uurtje op de bbq, en klaar!


Deze keer is het me gelukt om continu de temperatuur rond de 125 graden te houden, met dank aan een paar grote blokken Black Ranch.

En inderdaad, het was eigenlijk te weinig, ondanks (en dankzij?) dat de rib lekker dik bevleesd was.
Is trouwens een rib van BBQuality. Aanrader wat mij betreft.
 
Yummie ribbels! Zien er heerlijk uit  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan