BasBQ
Beef en Steak

Honing citroen bcc

 
 
 

Rich

Kooltjesharker
Berichten
155
Ook ik moet er een keer aan geloven om de moeite te nemen om een bericht te plaatsen.
Hier komt ie dan, de honing citroen bcc.
Eerst een pekelbadje gemaakt om in te poedelen.
Zout, knoflook, ui, honing, laurier, kruidnagel, zwarte peper, citroen.

 
Nu af laten koelen en vanavond mag het kippetje erin
 
leuk projectje weer
 
Ben benieuwd naar het vervolg Rich!
 
Zo, alle smaken zijn lekker ingetrokken.
Nu is het tijd om effe lekker te badderen.
 
Dat wordt een best kippie zo te zien!!
 
Na een nachie liggen drogen heb ik m lekker ingemasseerd met een mengsel van honing, olie, p&z, citroen en wat tijm.
Nog even in de koelkast en dam mag hij straks op z'n troon gaan zitten.

 
En, staat 'ie al op zijn bierblik troon? :)
 
Klinkt goed!

Ben benieuwd naar de eind foto.
 


Daar is ie dan. Het velletje was alleen niet krokant, maar d'r smaak was heerlijk.
Honing, citroen en kip zijn een goeie combi.
Het pekelbadje heeft ook zeker zijn werk gedaan, het vlees was lekker sappig en mals.
Nou, mijn eerste kip op blik op dit forum was zeker een succes, op het velletje na dan.
Volgende run ga ik voor de knor.
 
Mooi variant met Honing, alvast gefeliciteerd met je Tokkie !
 
Re: Honing citroen bcc
? Reactie #15 Gepost op: Vandaag om 19:04 ?
Citaat
gefeliciteerd Rich met die lekkere resultaat! op voorhand al congrats met Tokkie. Wel verdiend zou ik zo zeggen. Geniet er van!

wat was jouw eindkerntemperatuur? (mooi scrabblewoord)

70 graden, ik had de probe in de borst gedaan.
Soms kan de poot nog niet gaar zijn als de borst wel gaar is , maar dat was hier niet het geval.
De q had ik gedurende de run tussen 100 en 110 graden kunnen houden.
 
Rich, voor een BCC, en Hasselback's  mag je best ergens rond de 185 tot 195 graden zitten hoor.  :)
Dat komt de crispiness  zeker ten goede.

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan