- Berichten
- 731
Mijn spek was weer eens op, dus tijd om weer een nieuwe batch te maken.
Deze keer wordt het een honey cured bacon.
Heb het spek ingesmeerd met blauwe bessenhoning van mijn ouders. Daar heb ik 2.5% colorozo en peper over gestrooid. Bij een stuk heb heb ik ook nog chipotle adobo saus toegevoegd.
Nu weekje in de koelkast, volgende week nachtje koudroken met beuken mot.
Na ruim een week in de koelkast was het zover. CSG gevuld met beukenmot en aangestoken. Naast de spek meteen een paar worsten erbij gelegd, lekkere rookworst voor de komende maanden
Deze keer wordt het een honey cured bacon.
Heb het spek ingesmeerd met blauwe bessenhoning van mijn ouders. Daar heb ik 2.5% colorozo en peper over gestrooid. Bij een stuk heb heb ik ook nog chipotle adobo saus toegevoegd.
Nu weekje in de koelkast, volgende week nachtje koudroken met beuken mot.
Na ruim een week in de koelkast was het zover. CSG gevuld met beukenmot en aangestoken. Naast de spek meteen een paar worsten erbij gelegd, lekkere rookworst voor de komende maanden
Laatst bewerkt: