- Berichten
- 56
Bij mijn KJ aankoop ook maar gelijk een pizzasteen aangeschaft. Ik kan een goede pizza wel waarderen, maar heb het niet zo op de vette meuk die je hier vaak van de pizzeria krijgt. Dus toch maar eens kijken of ik het zelf beter kan 
Van te voren een aantal posts bekeken, samen met met filmpjes (inclusief de pizza masterclass). Uiteindelijk een recept voor het deeg aangehouden van een pizzabakker dat we ooit eens online gevonden hadden. Aangezien het de eerste keer was, gewoon simpel en eenvoudig met bloem (vd supermarkt), gist, zout en water. Helaas hier geen fatsoenlijke foto's van om te delen. We zijn niet zo'n bakkers, dus zelf deeg maken was een groot avontuur. 24 uur in de koeling, en daarna nog 2uur op kamertemperatuur laten rijzen, en zowaar.. een mooi werkbaar deeg. Complimenten aan mijn vriendin
Terwijl zij de eerste pizza in elkaar fabriceerde, stookte ik de KJ maar een flink op. Voor het eerst met 3 wokkels, ik mikte op ergens tussen de 300 en 350 en kwam uiteindelijk op 330 uit. Mooie temperatuur.
Ik had bij 200 graden de deflector stones op het laagste niveau gelegd, en de pizzasteen direct op de grates op het hoogste niveau. Zo nog even zeker een half uur laten staan ,zodat die steen fatsoenlijk warm werd. Ik had de methode met de pizzasteen op de deflectors met daartussen een aantal moertjes oid maar ik kon zo gauw niks hittebestendigs vinden, dus daarom voor deze methode gekozen.
Toen was het tijd voor de pizza erop. Na 4 minuten eens gekeken, maar vond hem nog niet goed genoeg. Uiteindelijk bij 8 minuten eraf, en toen hadden we mooie pizza, die krokant, en toch ook luchtig was.
Deze op ons gemak opgegeten, voordat we de tweede pizza gingen maken en bakken. Deze ook 8 minuten en dan merk je toch (zonder hem twee keer open te doen) dat de bodem beter was, maar de kaas iets oranje was gekleurd. Misschien de steen dan toch iets heter krijgen, zodat de bodem nog wat harder bakt tov de vulling. Maar eigenlijk was die tweede nog lekkerder dan de eerste.
Super leuk om te proberen en voor de eerste keer echt super goed gegaan. 100% meegevallen en gaan we zeker vaker doen. Misschien maar eens van die luxe 00 bloem aanschaffen

Van te voren een aantal posts bekeken, samen met met filmpjes (inclusief de pizza masterclass). Uiteindelijk een recept voor het deeg aangehouden van een pizzabakker dat we ooit eens online gevonden hadden. Aangezien het de eerste keer was, gewoon simpel en eenvoudig met bloem (vd supermarkt), gist, zout en water. Helaas hier geen fatsoenlijke foto's van om te delen. We zijn niet zo'n bakkers, dus zelf deeg maken was een groot avontuur. 24 uur in de koeling, en daarna nog 2uur op kamertemperatuur laten rijzen, en zowaar.. een mooi werkbaar deeg. Complimenten aan mijn vriendin

Terwijl zij de eerste pizza in elkaar fabriceerde, stookte ik de KJ maar een flink op. Voor het eerst met 3 wokkels, ik mikte op ergens tussen de 300 en 350 en kwam uiteindelijk op 330 uit. Mooie temperatuur.
Ik had bij 200 graden de deflector stones op het laagste niveau gelegd, en de pizzasteen direct op de grates op het hoogste niveau. Zo nog even zeker een half uur laten staan ,zodat die steen fatsoenlijk warm werd. Ik had de methode met de pizzasteen op de deflectors met daartussen een aantal moertjes oid maar ik kon zo gauw niks hittebestendigs vinden, dus daarom voor deze methode gekozen.
Toen was het tijd voor de pizza erop. Na 4 minuten eens gekeken, maar vond hem nog niet goed genoeg. Uiteindelijk bij 8 minuten eraf, en toen hadden we mooie pizza, die krokant, en toch ook luchtig was.
Deze op ons gemak opgegeten, voordat we de tweede pizza gingen maken en bakken. Deze ook 8 minuten en dan merk je toch (zonder hem twee keer open te doen) dat de bodem beter was, maar de kaas iets oranje was gekleurd. Misschien de steen dan toch iets heter krijgen, zodat de bodem nog wat harder bakt tov de vulling. Maar eigenlijk was die tweede nog lekkerder dan de eerste.
Super leuk om te proberen en voor de eerste keer echt super goed gegaan. 100% meegevallen en gaan we zeker vaker doen. Misschien maar eens van die luxe 00 bloem aanschaffen
