Op de valreep toch nog maar een maaltje maken voor de fotowedstrijd. Had deze combi al een poosje in mijn hoofd en nu met het onderwerp typisch Hollands werd het toch nog eens tijd.
Ik had bedacht een typische maaltijd te bereiden, aardappels vlees en groente. Het zijn dus hasselback aardappels met speklappen en rode bieten geworden. Alhoewel ik echt geen fan van speklappen ben wilde ik die toch proberen met wat kruiden ertussen (het kan er alleen maar beter op worden
).
Alle ingredienten verzamelen (zijn er niet zoveel)
De speklappen ingesmeerd met mosterd en all purpose rub en met selderij en munt (hadden we in huis) ertussen opgebonden. Tja je moet toch wat verzinnen.
Aardappels erop (ingesneden en bedruipen met een mix van roomboter, knoflook en peterselie)
Schiet al mooi op, de bieten alvast uit de kolen gehaald
En klaar is kees
Wat vond ik er van? Lekker en voor herhaling vatbaar. Bieten blijven bieten (beetje balsamicoazijn erop), de hasselback aardappelen had ik nog nooit eerder gemaakt maar is zeker een blijvertje. De speklappen waren ook lekker (mijn vriendin zei dat ze niet naar speklappen smaakten, volgens mij was dat een compliment :-O). De munt kwam licht terug en gaf het lekker een frisse smaak tegen over de redelijk zoete rub. Lekker!
Al met al weer een fijne maaltijd! Eetsmakelijk!
Groet Denny
Ik had bedacht een typische maaltijd te bereiden, aardappels vlees en groente. Het zijn dus hasselback aardappels met speklappen en rode bieten geworden. Alhoewel ik echt geen fan van speklappen ben wilde ik die toch proberen met wat kruiden ertussen (het kan er alleen maar beter op worden

Alle ingredienten verzamelen (zijn er niet zoveel)

De speklappen ingesmeerd met mosterd en all purpose rub en met selderij en munt (hadden we in huis) ertussen opgebonden. Tja je moet toch wat verzinnen.


Aardappels erop (ingesneden en bedruipen met een mix van roomboter, knoflook en peterselie)

Schiet al mooi op, de bieten alvast uit de kolen gehaald

En klaar is kees

Wat vond ik er van? Lekker en voor herhaling vatbaar. Bieten blijven bieten (beetje balsamicoazijn erop), de hasselback aardappelen had ik nog nooit eerder gemaakt maar is zeker een blijvertje. De speklappen waren ook lekker (mijn vriendin zei dat ze niet naar speklappen smaakten, volgens mij was dat een compliment :-O). De munt kwam licht terug en gaf het lekker een frisse smaak tegen over de redelijk zoete rub. Lekker!
Al met al weer een fijne maaltijd! Eetsmakelijk!
Groet Denny