- Berichten
- 4.941
Vandaag eens even wat aan het proberen geweest. Ik vind het namelijk leuk om alles op de Q klaar te maken. Dus aardappel poffen op de BBQ pit boys methode. Lekker dikke steak met Noskos steak rub. En sperziebonen stoven op Q. Dat viel niet tegen. En was nog eens behoorlijk vlot klaar ook nog.
Aardappels doorboord met appelboor. En gevuld met kruidenboter. Inpakken in alu folie en op de Q.
Knoflook en ui snipperen. En deze in de RVS braadslee met wat boter aanzetten op direct vuur.
Sperziebonen er bij. En deze ook even mee aanzetten. Beetje kokend water toe voegen en braadslee afdekken. Ik heb de braadslee vervolgens op een verhogen gezet. Zodat deze op minder ?heet? vuur komt te staan. Maar nog wel direct.
Vleesje had ondertussen lekker in de rub staan marineren. En mocht aantreden op de Q.
Nadat de sperziebonen zn 15min hebben kunnen stoven heb ik het alu folie er af gehaald zodat het overtollig vocht kon gaan verdampen.
Vlees klom mooi naar 40gr. Kon dus nog even door tot 48gr. Vocht was nagenoeg verdampt. En bonen konden er af.
Nu het vlees nog even mooi aanzetten.
En konden we aan tafel.
De kinderen hebben gevreten van die boontjes. Niet normaal. Aardappel hadden ze ook geen problemen mee. En het vlees was natuurlijk heerlijk mals met mooie korts. Dit was oud Hollands genieten geblazen. Top
Bedankt voor het lezen
Bram.
Aardappels doorboord met appelboor. En gevuld met kruidenboter. Inpakken in alu folie en op de Q.
Knoflook en ui snipperen. En deze in de RVS braadslee met wat boter aanzetten op direct vuur.


Sperziebonen er bij. En deze ook even mee aanzetten. Beetje kokend water toe voegen en braadslee afdekken. Ik heb de braadslee vervolgens op een verhogen gezet. Zodat deze op minder ?heet? vuur komt te staan. Maar nog wel direct.



Vleesje had ondertussen lekker in de rub staan marineren. En mocht aantreden op de Q.


Nadat de sperziebonen zn 15min hebben kunnen stoven heb ik het alu folie er af gehaald zodat het overtollig vocht kon gaan verdampen.

Vlees klom mooi naar 40gr. Kon dus nog even door tot 48gr. Vocht was nagenoeg verdampt. En bonen konden er af.

Nu het vlees nog even mooi aanzetten.



En konden we aan tafel.

De kinderen hebben gevreten van die boontjes. Niet normaal. Aardappel hadden ze ook geen problemen mee. En het vlees was natuurlijk heerlijk mals met mooie korts. Dit was oud Hollands genieten geblazen. Top

Bedankt voor het lezen
Bram.