Het moest er toch maar eens van komen, een keer mee doen met de fotowedstrijd. Had al paar keer voor mij zelf een poging gedaan, maar tot posten kwam het niet. Tot vandaag, iets voor dat Jet het onderwerp bekent had gemaakt, had mijn vriendin net geopperd of ik niet eens iets in de trend van een hartige taart kon maken, dus met dit onderwerp in het vooruitzicht moest ik nu wel mee doen.
Ik ben gegaan voor 2 soorten Quiche, een "oosterseroerbakversie" en "nachoversie".
Voor de bodems heb ik even rond gekeken op onze vriend Google en kwam al snel een simpel recept tegen (voor bakvorm van 28 cm) of in mijn geval, 2 gietijzeren pannentjes. 300 gram bloem, 150 gram boter, snufje zout, 1 ei en 2 a 3 eetlepels water. Dit meng/kneed je tot een glad mengsel.
Dit heb ik verdeeld over 2 bolletjes en toen uitgerold, en verdeeld over de pannentjes en in de koelkast gezet zodat ze wat konden opstijven. Ondertussen ben ik begonnen met de rest van de ingredi?nten voor te bereiden, voor "oosterseroerbakversie" heb eerst de groentes fijn gesneden, kastanjechampignons, broccoli, taug? en spekjes, waarna ik deze even beetje aan gebakken.
Toen verder met de "nachoversie" hierbij het zelfde ingredi?nten gesneden, punt paprika, ma?s, klein beetje aardappel, jalepenopeppers en pulledpork.
Toen dit klaar was heb ik dit rustig laten afkoelen. En ben ik begonnen met de "mix voor de quiche" met 4 eieren en 200 ml/gram cr?me fra?che, dit goed mixen en hierbij geraspe kaas toevoegen en nogmaals door roeren.
Toen alles voorbereid was de BBQ aangestoken zodat deze rustig op tempratuur kon komen. Toen die rustig op tempratuur kwam ben ik begonnen met het klaar maken van de quiche zodat deze zodra de BBQ klaar was, de quiche erop kon.
Ik heb de pannentjes met bodem tot een halve centimeter onder de rand gevuld met de vulling en toen de "quichemix" erbij gedaan. Toen de BBQ 180/200 C? was heb ik de quiche erop gedaan. Deze moest plus minus 30 a 35 minuten erop. Zo nu eerst rustig zitten, het was ook meteen de vuurdoop van mijn bastard compact en mijn bbqmeubel (komt nog klein topic over) Naar ongeveer een kwartier heb ik bij de "nachoversie" de nacho's er bovenop gelegd en nog een beetje bestrooid met extra kaas. Ondertussen was de kippenrollade ook klaar klaar, geen actie foto's, helemaal vergeten. Deze had op ik het spit, en gekruid met de kruidenmix van Noskos.
Naar 35 minuten heb ik ze er af gehaald, en konden we gaan genieten van de quiche.
Al met al, zeer geslaagd. Dit komt zeker vaker terug.
Maus.
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Ik ben gegaan voor 2 soorten Quiche, een "oosterseroerbakversie" en "nachoversie".
Voor de bodems heb ik even rond gekeken op onze vriend Google en kwam al snel een simpel recept tegen (voor bakvorm van 28 cm) of in mijn geval, 2 gietijzeren pannentjes. 300 gram bloem, 150 gram boter, snufje zout, 1 ei en 2 a 3 eetlepels water. Dit meng/kneed je tot een glad mengsel.
Dit heb ik verdeeld over 2 bolletjes en toen uitgerold, en verdeeld over de pannentjes en in de koelkast gezet zodat ze wat konden opstijven. Ondertussen ben ik begonnen met de rest van de ingredi?nten voor te bereiden, voor "oosterseroerbakversie" heb eerst de groentes fijn gesneden, kastanjechampignons, broccoli, taug? en spekjes, waarna ik deze even beetje aan gebakken.
Toen verder met de "nachoversie" hierbij het zelfde ingredi?nten gesneden, punt paprika, ma?s, klein beetje aardappel, jalepenopeppers en pulledpork.
Toen dit klaar was heb ik dit rustig laten afkoelen. En ben ik begonnen met de "mix voor de quiche" met 4 eieren en 200 ml/gram cr?me fra?che, dit goed mixen en hierbij geraspe kaas toevoegen en nogmaals door roeren.
Toen alles voorbereid was de BBQ aangestoken zodat deze rustig op tempratuur kon komen. Toen die rustig op tempratuur kwam ben ik begonnen met het klaar maken van de quiche zodat deze zodra de BBQ klaar was, de quiche erop kon.
Ik heb de pannentjes met bodem tot een halve centimeter onder de rand gevuld met de vulling en toen de "quichemix" erbij gedaan. Toen de BBQ 180/200 C? was heb ik de quiche erop gedaan. Deze moest plus minus 30 a 35 minuten erop. Zo nu eerst rustig zitten, het was ook meteen de vuurdoop van mijn bastard compact en mijn bbqmeubel (komt nog klein topic over) Naar ongeveer een kwartier heb ik bij de "nachoversie" de nacho's er bovenop gelegd en nog een beetje bestrooid met extra kaas. Ondertussen was de kippenrollade ook klaar klaar, geen actie foto's, helemaal vergeten. Deze had op ik het spit, en gekruid met de kruidenmix van Noskos.
Naar 35 minuten heb ik ze er af gehaald, en konden we gaan genieten van de quiche.
Al met al, zeer geslaagd. Dit komt zeker vaker terug.
Maus.











Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk