BasBQ
Beef en Steak

Hoisin Maminha Burger

roelduyss

Kooltjesharker
 
Berichten
197
De Hoisin Maminha Burger

Een Hoisin Maminha Burger? Maminha? Ja inderdaad een burger van een liesstuk, een ezeltje. Ik heb bewust gekozen voor de Braziliaanse naam want een "Hoisin Ezel Burger" klink toch een stuk minder intressant.


Het Eindresultaat

Aantal personen:4
Gem. gewicht vlees pp : circa 250 a 275 gr
Rapporcijfers:
8 door Noskos


De ingredi?nten

Voor de dressing
  • 5 el Sweet Baby Ray sweet vidalia onion
  • 2 el hoisin saus (Flying Goose)
Voor de rub (meer dan nodig is)
  • 2 el zout
  • 2 el suiker
  • 1 el zwarte peper
  • 0,5 el witte peper
  • 2 el (gerookte) paprikapoeper
  • 1 el ui
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl piment
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl cayenne peper
Voor de hamburger
  • 1,3 a 1,5 kg maminha
    (Mijn vaste online leverancier BBQuality.nl levert ze alleen in deze gewichten)
  • 4 plakken smeltkaas
  • 3,5 lenteuitjes in gehalveerde ringen
  • 3,5 el indian jerk rub
  • 3 el gekruid paneermeel
  • 3 el hoisin saus
Extra nodig
  • Hellmann?s mayonaise
  • 8 repen uitgebakken ontbijtspek
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 Italiaanse bollen

Bereiding

  • Draai de maminha tot gehakt en weeg 1 kg af, de rest mag in de diepvries voor een ander moment.
  • Meng het gehakt met de rub, hoisin saus, paneermeel en lenteui.
  • Maak hier 8 hamburgers van en leg deze (minimaal een uur) in de koelkast om terug op te stijven.
  • Bereid de bbq voor voor heet en direct
  • Bak de bollen af als dit nog niet gebeurd is.
  • Bak de repen ontbijtspek krokant op welke wijze je het fijnste vind.
  • Snij de sla in grove repen, was deze en sla het droog
  • Meng de bbq-saus en hoisin saus om de dressing saus te maken
  • Snij de broodjes in horizontaal in drie?n en grill elke snijkant even op de bbq.
  • Grill de hamburgers direct en de helft van de hamburgers een plak smeltkaas op het einde.

Burger bouwen

  • Besmeer elke snijkant van de broodjes met een beetje mayonaise.
  • Leg op het onderste gedeelte een laagje sla
  • Hierop de kaas-burger met een beetje
  • Leg op de onderste helft een laagje sla.
  • Hierop de kaas burger en een beetje dressing
  • Leg hierop het tussenstuk van het broodje
  • Gevolgd door de kaasloze burger.
  • Wederom dressing
  • en als laatste verdeel hierover twee stukken krokante ontbijtspek.
  • Deksel erop, tapas prikker erin om hem bij elkaar te houden...
 
Bovenaan Onderaan