Beef en Steak

Hoge temperatuur krijgen met reverse sear

 
 

Wailer

Stoker
Berichten
373
Beste mensen,

Ik heb sinds vorig jaar een Weber GBS premium...zo eentje met kolenring en hitteschild. Ik willen van het weekend een ribeye, picanha of zoiets maken.

Reverse sear a la picanha lijkt me mooi.. dus kerntemp bereikt.. dan affakkelen...maar zodra kern bereikt is is het klooien om goed heet te krijgen..

Zou onderstaand een oplossing kunnen zijn?:
Gewoon ecobrasas aan steken..hitteschild.er op... En zodra kerntemp bereikt, hitteschild weghalen en direct even affakkelen?

Of denk ik dan te makkelijk en kan ik beter firestartertje vullen en daar boven affakkelen?
 
Ik werk in mijn Weber Summit met houtskool.
Ik ga tijdens het werken naar de kerntemperatuur bij het laatste stukje de schuiven alvast open gooien zodat de temperatuur gaat oplopen.
Dan vlees eraf , hitteschild eruit en alles open.
Dat gaat dan redelijk snel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan