- Berichten
- 110
Morgen ga ik me aan een picanha wagen, en de bedoeling is om deze low en slow te laten garen tot 5 gr onder medium rare. En vervolgens knoerhard afgrillen. Mijn partner ‘klaagt’ dat er tot nu toe niet genoeg korstje op het vlees zit, dus ik wil er eens voor gaan.
Ik heb een weber Summit charcoal (kamado style). Wanneer ik na het indirect garen de kolen zo snel mogelijk gloeiend heet wil krijgen, doe ik dan best met het deksel open? Of beter met deksel dicht en alle schuiven volledig open (de top vent kan bij de Summit volledig open) om op die manier een schoorsteen effect te maken?
Ik heb kokosbriketten en houtskool. Ik veronderstel dat ik met de houtskool het hoogst ga geraken qua temperatuur?
Thanks!
Ik heb een weber Summit charcoal (kamado style). Wanneer ik na het indirect garen de kolen zo snel mogelijk gloeiend heet wil krijgen, doe ik dan best met het deksel open? Of beter met deksel dicht en alle schuiven volledig open (de top vent kan bij de Summit volledig open) om op die manier een schoorsteen effect te maken?
Ik heb kokosbriketten en houtskool. Ik veronderstel dat ik met de houtskool het hoogst ga geraken qua temperatuur?
Thanks!