Beste leden,
As zaterdag ga ik mn eerste picanha bereiden.
Begrijp ik het goed, volgende stappenplan?
Beetje trimmen indien nodig
Ruitjes in vetkap snijden, tot op het vlees pezo erop en eventueel te veel afkloppen
Indirect garen tot de warmte die ik wil, vet naar boven
Bbq opstoken en vervolgens nog affakkelen met vet naar beneden? Of ook vetkap naar boven? Hoelang doe je dit ongeveer
Hoe lang duurt het ongeveer tot kern van 50? Wweet dat niet te voorspellen is, maar q op 175-180graden. Uitgaan van uurtje, 2 uur of zelfs langer?
dank!
As zaterdag ga ik mn eerste picanha bereiden.
Begrijp ik het goed, volgende stappenplan?
Beetje trimmen indien nodig
Ruitjes in vetkap snijden, tot op het vlees pezo erop en eventueel te veel afkloppen
Indirect garen tot de warmte die ik wil, vet naar boven
Bbq opstoken en vervolgens nog affakkelen met vet naar beneden? Of ook vetkap naar boven? Hoelang doe je dit ongeveer
Hoe lang duurt het ongeveer tot kern van 50? Wweet dat niet te voorspellen is, maar q op 175-180graden. Uitgaan van uurtje, 2 uur of zelfs langer?
dank!