BasBQ
Beef en Steak

Hoe bind je een kip op

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Als je een kip aan het spit doet of in de barbecue legt, dan gaart hij gelijkmatiger als hij netjes opgebonden is en aan het spit blijft alles netjes zitten en hangt niet rond te fladderen.
Op dit filmpje van Brian Polcyn, ??n van de schrijvers van Charcuterie kun je zien hoe je dat makkelijk kunt doen:

Brian Polcyn, How To Truss a Chicken
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
dank je wel Dennis, zal het de volgende goed proberen te doen  ;)
 

Jeroenwijnholds

Pitmaster
 
 
 
Berichten
678
Is inderdaad leerzaam heb het van het weekend ook met vier kippen op het spit gedaan( hele kleintjes 1 persoons zeg maar) dat zag er zo uit:
c3f01d3b-a5a2-9338.jpg


Maar als ik er een heb, vind ik het ook lekker om hem te laten bungelen. Want dan krijg je een knapperig velletje....
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.862
Leuk filmpje, ga ik zeker gebruiken
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
@Jeroen, de temperatuur zorgt voor het knapperige velletje, daar draagt dat loshangen weinig aan bij hoor.
 

Jeroenwijnholds

Pitmaster
 
 
 
Berichten
678
Ik weet nog niet veel heb ik wel gemerkt maar als de pootjes en vleugeltjes opeen gepakt zitten dus geen lucht dan blijft dat klef??? Ik merk als het allemaal los hangt dat je het vel overal het zelfde is.
 
Bovenaan Onderaan