Beef en Steak

High Beer meets BBQ! Homemade not at home

 
 
 
 

Veluwse Bob

Gemarineerd
Berichten
1.743
Het is eindelijk zover, vandaag 4 oktober zou ik een highbeer organiseren bij het vakantiehuisje waar we dit weekend verblijven.

Ze hebben hier een kamado staan ( volgens mij is het de inferno van de hornbach ) dus dat scheelt gesjouw van eigen bbqs.
Wel zelf m'n eggspander en conveggtorplate meegenome want ik dacht al dat dat er niet bij zou zitten.

De planning zag er alsvolgt uit;


Moink balls https://www.bbq-nl.com/moink-balls/ Affligem VI Belgisch Brut 7%

Kippenvleugels/drumsticks in hoisin saus https://www.bbq-nl.com/hoisin-kippenvleugels/ Rochefort 6 7.5%

Zalm gerookt op ceder plankje https://www.bbq-nl.com/bobby-flays-zalm/
Groene asperges https://brendakookt.nl/recepten/gegrilde-groene-asperges-van-de-bbq/
Hapkin 8.5%

Paprikabootjes Met monchou en honing Vatgerijpte hertog jan triple hop 10%

buikspek Burned ends https://www.bbq-nl.com/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek/
Karmeliet Grand cru 9.4%

Gisteren al begonnen met het draaien van de Moinkballs!
Helaas was ik 3 belangrijke ingredienten vergeten πŸ˜…πŸ€­ ei, melk, parmazaanse kaas.
Wel 1 balletje apart al gemaakt voor mijn neefje welke 1 jaar is, minimaal gekruid dus.

Ik heb helaas niet overal foto's van dat het al combinatie word gegeten /gedronken maar oh man wat was dit een lekker dagje!


We begonnen met het roken van de buikspek ( start 10:00 )

20251004_100631.jpg

3 uurtjes gerookt, looking lekker.
Hup naar binnen, later op de bbq afmaken ( dit is het laatste gerecht ) maar langste bereidingstijd.
20251004_121811.jpg

Nu de Moinkballs erop!
Mooi op dezelfde temp als het buikspek.
20251004_123702.jpg

En daar ginge we foto 1 met heerlijke moinkballs gecombineerd met Affligem blond belgisch Brut.
Huh en in het zonnetje! het zat ons heel even mee vandaag in overloon 😬🀌
IMG-20251004-WA0006.jpg


20251004_131649.jpg

Tijd voor ronde 2;
Kip Hoisin drumsticks, dennis heeft ze als kippenvleugels in een receptje staan.
Heeerlijk πŸ‘Œ
20251004_134703.jpg

Kipdrumsticks in Hoisin gecombineerd met Rochefort 6.
Lekkere combi 😁😎
20251004_142023.jpg

Mooi aan het bespreken of de smaken herkenbaar zijn .
IMG-20251004-WA0018.jpg


Ronde 3, bobby flays zalm met groene asperges.
Hier ging het flink mis met de foto's.
Ik deel effe wat ik wel heb van gang 3.
20251004_145817.jpg

20251004_150207.jpg

Met 2 zwangere vrouwen aanwezig een deel tot 70+ graden verwarmd.
20251004_151012.jpg

20251004_154724.jpg

Ronde 4!

Heerlijke paprikabootjes met;
Puntpaprika gevuld met monchou, cherrytomaatjes, gedroogde ananas, bifiworstje.
20251004_154417.jpg

Na zo'n 45 minuutjes indirect op 150*c waren ze klaar.
20251004_165533.jpg

Heerlijk gecombineerd met dit biertje
20251004_200023.jpg

En tot slot, gangetje 5 afmaken waar we vanmorge gebleven waren!
20251004_174940.jpg

20251004_181058.jpg

20251004_181303.jpg



Heerlijk.
Alles op met een gezelschap van 8 volwassenen en 3 kids, (5 jaar, 3 jaar, 1 jaar)
1kg gehakt
2kg kipdrumsticks
750 gram zalm
Groentes
2 kilo buikspek

Bedankt voor het lezen en je geduld dat je het tot hier hebt volgehouden 🀣.
 
Lekker bezig geweest kerel. Ziet er lekker en gezellig uit 🀩
 
Lekker!

Daar kan niks tegen op zo’n gezellig weekend met vrienden.
 
Dit ziet er goed uit. Die paprikabootjes ga ik ook maken. Bedankt voor de inspiratie.
 
Lekker dagje lijkt me, en het eten ziet er smakelijk uit. Goed werk! . Leuk om te zien dat jullie er samen een leuke activiteit van hebben gemaakt. :cool:
 
Dat ziet er geweldig uit. Mooie gerechten bij heerlijke biertjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan