- Berichten
- 7.146
Vandaag voor het eerst een kalkoen bereid, volgens het Apple brined turkey-recept.
Kalkoen van de Makro van 5,5 kg ruim 24uur in de brine gehad
Dagje laten drogen en vanmiddag op de Q:
En daarna op deze: =))
Resultaat was erg goed!
Omdat hij sneller klaar was dan verwacht, was het vel niet meer te eten...
Alle vlees geplukt en een gedeelte vermengd met turkey gravy van Jamie Oliver
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/turkey-gravy-recipe
Bij/voorgerechten:
En een groot succes, de spinazie-brie-kerst-taartjes:
http://www.bbq-nl.com/2013/01/spinazie-brietaartjes.html
Aan tafel, en van het nagerecht (stoofpeertjes http://www.24kitchen.nl/recepten/kaneelcakejes-met-vanille-ijs-en-stoofpeertjes) door alle drukte, geen foto's gemaakt.....
Al met al een geslaagde maaltijd voor 10!
Eerste kerstdag was inhaal-Steven weer hier.... Ook lekker!
Iedereen een goede jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Kalkoen van de Makro van 5,5 kg ruim 24uur in de brine gehad

Dagje laten drogen en vanmiddag op de Q:

En daarna op deze: =))

Resultaat was erg goed!

Omdat hij sneller klaar was dan verwacht, was het vel niet meer te eten...
Alle vlees geplukt en een gedeelte vermengd met turkey gravy van Jamie Oliver
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/turkey-gravy-recipe

Bij/voorgerechten:



En een groot succes, de spinazie-brie-kerst-taartjes:
http://www.bbq-nl.com/2013/01/spinazie-brietaartjes.html

Aan tafel, en van het nagerecht (stoofpeertjes http://www.24kitchen.nl/recepten/kaneelcakejes-met-vanille-ijs-en-stoofpeertjes) door alle drukte, geen foto's gemaakt.....
Al met al een geslaagde maaltijd voor 10!
Eerste kerstdag was inhaal-Steven weer hier.... Ook lekker!

Iedereen een goede jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar!