Beef en Steak

Het moet vooruit gaan

pvdp

Tondelzoeker
Berichten
5
Ik heb het altijd druk. En ik wil goeie keuzes maken. Daarom kan ik niet zomaar een bbq shop binnenwandelen en geloven wat ze me daar wijsmaken, nee, ik ga er over zitten nadenken. En voor ik het weet, weet ik het helemaal niet meer of ik een Ofyr of een kamado of een pellet of gravity fed houtskoolding moet hebben.

En daar heb ik allemaal geen tijd voor! Dus vraag ik het wel ff hier. Toch? Op naar m'n vraag dus. :)
 
Tja , blijft persoonlijk.
Maar zelf zeg ik Kamado veelzijdiger dan een een Ofyer en geen elektrische componenten die stuk kunnen gaan zoals bij die andere 2 .
En mooier om te zien.
 
Het ligt er ook helemaal aan wat je wil. Als je het altijd druk hebt, heb je dan wel tijd om een hele dag low & slow grote stukken vlees te bereiden, inclusief de hele voorbereiding? Of wil je puur 'gezellig met anderen dingen gaan grillen'? Hoeveel geld wil/kun je uitgeven? Voor hoeveel mensen wil je tegelijk eten kunnen bereiden?

Er is niet één antwoord op de vraag wat de beste bbq is.
 
We hebben bijna 15 jaar een simpele no-nonsense Barbecook kettle (43 cm) en pas de laatste drie jaar is die eigenlijk buitengekomen. En eigenlijk is die te klein om gewoon lekker chill alles in 1 keer er op te leggen en met verschillende zones/temperaturen alles rustig klaar te krijgen en nog wat warm te houden.

Ik ben nogal praktisch en ad-hoc aangelegd, als we om 17u in de winkel staan en beslissen om nog te bbq'en, wil ik toch graag rond 19u eten op tafel. Met een ofyr wordt dat wel nipt denk ik, met een kamado geen stress om dat te halen?

Het oog wil ook wat, vandaar dat we naar die grote vuurschalen/plancha's en ook naar buitenkeukens met geïntegreerde kamado's zitten te kijken. Maar dan slaat de twijfel toe :) en vraag ik me af of ik me niet laat meeslepen. Een kamado met vleugeltjes eraan vinden we dan weer niet per sé beter ogen, maar dat is smaak.

En je brengt 'm ook niet even snel retour naar de winkel.
 
Waarom niet een Weber Kettle. Niet duur en je kunt er alles mee.
 
Wel, die vraag stel ik me inderdaad. Eens je die kamado's en plancha's gezien hebt, zie je ze in je hoofd al staan blinken op je terras en is het moeilijker om er weer een down-to-earth kettle te visualiseren. My precious...

Maar het kost minder, weegt geen ton, vreet geen bos, low risk. Het ziet er gewoon minder gesofisticeerd uit. Maar dat zou er niet veel toe moeten doen.

Wat wel spreekt voor een Ofyr: bij wat kouder weer buiten de zomer ga je daar toch sneller nog eens gebruik van maken denk ik, want het kan gewoon gezellig zijn om er rond te hangen. Het kan. Kan ook marketing zijn.
 
Je kunt ook voor een Weber gaan en dan uitbreiden met zoiets: https://www.grillrost.com/en/fire-plate/
Heb je de gezelligheid van een Ofyr én de veelzeidigheid van een Weber kettle, en je houdt zoveel geld over dat je de rest van de zomer (en misschien wel langer) mooi vlees kan kopen!
 
Wel, die vraag stel ik me inderdaad. Eens je die kamado's en plancha's gezien hebt, zie je ze in je hoofd al staan blinken op je terras en is het moeilijker om er weer een down-to-earth kettle te visualiseren. My precious...

Maar het kost minder, weegt geen ton, vreet geen bos, low risk. Het ziet er gewoon minder gesofisticeerd uit. Maar dat zou er niet veel toe moeten doen.

Wat wel spreekt voor een Ofyr: bij wat kouder weer buiten de zomer ga je daar toch sneller nog eens gebruik van maken denk ik, want het kan gewoon gezellig zijn om er rond te hangen. Het kan. Kan ook marketing zijn.
Ik bekijk het allemaal heel praktisch. Ik heb net een Kamado gekocht maar de Weber is er ook nog steeds. In een Weber Kettle kun je ook een Plancha plaatsen. Je kunt er dan hetzelfde mee als met een Ofyr. Ziet het net zo mooi uit? Nee, dat niet. Maar als je veel geld wil uitgeven dan moet je dat natuurlijk zelf weten. Ik zou eerst weinig geld uitgeven en ontdekken wat je leuk vind en wat je ook écht gaat gebruiken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan