Hier mijn speenvarken!
Recept gebruikt van Beef en Steak.
Ingredi?nten (voor circa 10 personen)
3 Limoenen, gehalveerd
1 Speenvarken van ca. 5-7 kg
18 gepelde Knoflookteentjes
2 Eetlepels Oregano
60 gram Kappertjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepe zout
1 theelepel verse, zwarte peper
1 theelepel currypoeder
Daarna nog gevuld met appel en ui.
Eerst het varkentje gewassen



Hier heb ik de rub erin gedaan van Beef en Steak en een nachtje laten rusten.

De volgende dag heb ik hem gevuld met appels en de uien en dichtgenaaid.


En eindelijk mag hij genieten op de BBQ! Hij pastte net aan....

Na een kleine 5 uur mocht hij van zijn rustplekje af.

Beetje netjes opmaken.

En dan op tafel!

Vlees eraf halen voor de gasten


Na ongeveer de helft van de tijd heb ik de oortjes nog even ingepakt. Had eerder gekund.
Het vlees was erg mals!
Maar de smaak van de rub van Beef en Steak vond ik niet optimaal. Was te zuur.
Ik vond het wel heel leuk om te doen!
Op naar de volgende uitdaging!
Recept gebruikt van Beef en Steak.
Ingredi?nten (voor circa 10 personen)
3 Limoenen, gehalveerd
1 Speenvarken van ca. 5-7 kg
18 gepelde Knoflookteentjes
2 Eetlepels Oregano
60 gram Kappertjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepe zout
1 theelepel verse, zwarte peper
1 theelepel currypoeder
Daarna nog gevuld met appel en ui.
Eerst het varkentje gewassen



Hier heb ik de rub erin gedaan van Beef en Steak en een nachtje laten rusten.

De volgende dag heb ik hem gevuld met appels en de uien en dichtgenaaid.


En eindelijk mag hij genieten op de BBQ! Hij pastte net aan....

Na een kleine 5 uur mocht hij van zijn rustplekje af.

Beetje netjes opmaken.

En dan op tafel!

Vlees eraf halen voor de gasten



Na ongeveer de helft van de tijd heb ik de oortjes nog even ingepakt. Had eerder gekund.
Het vlees was erg mals!
Maar de smaak van de rub van Beef en Steak vond ik niet optimaal. Was te zuur.
Ik vond het wel heel leuk om te doen!
Op naar de volgende uitdaging!