- Berichten
- 949
Een week of wat terug lag ik ziek in bed en dat had als voordeel (jaja) dat ik alle afleveringen van Heston Blumenthal bekeken heb die er op internet te vinden zijn. Dit zijn over het algemeen geen recepten die je even snel uithaalt, maar geinspireerd op zijn 'Perfect Scottish Egg' kreeg ik de inspiratie om te proberen een meatloaf/moink achtige creatie te maken met een zachtgekookt ei in het midden. Ik ben er nog niet helemaal maar dit is er wel ??n om langzaamaan te perfectioneren wat mij betreft. Ik gebruik dus het ei uit het recept van Heston, en de italiaans gekruide gehaktlaag en spek eromheen, met een beetje barbecue saus glaze komen uit de moink hoek.
Helaas geen foto's van het gevecht met de zachtgekookte eieren, deze moet je heel voorzichtig pellen met een theelepel of iets dergelijks, anders trek je ze uit elkaar. Omdat er een heel aantal gesneuveld zijn in de strijd, heb ik besloten naast een paar hele eieren ook een paar dooiers te gebruiken. Voor de fotowedstrijd (en gewoon omdat het kan) heb ik ??n van de eieren gevormd volgens deze tutorial:
dit leek me nou echt iets dat alle stoere pitmasters thuis ook gaan staan freubelen, dus vandaar dat ik het jullie niet wilde onthouden <3
ROFL
Goed, de eieren had ik, gemengd gehakt eromheen. Dat heb ik gekruid ge?nspireerd op een recept voor italiaanse 'lugenega' worst. Er ging martini in, parmezaan, knoflook, citroenrasp, sinaasappelsap en een snufje nootmuskaat en gedroogde koriander:
http://www.ifood.tv/recipe/luganega-northern-italian-sausage
Spekkie eromheen en hupsakee, indirect op de barbecue. Het was een feest der variatie van groot en klein en misvormd en rond (met ei, zonder ei, met alleen dooier, met hartjes ei en een zielige laatste zonder spek omdat die op was...).
Met een paar te poffen zoete aardappels erbij.
Ik heb wat dode takken van de frambozenstruik getrokken. Laat dat laffe plantje dat niet tegen een beetje zomer kan zich maar nuttig maken als rookhout. Tis tenslotte fruithout.
Na een uurtje begon het er aardig uit te zien, alleen probeert er ei te ontsnappen... geen idee hoe dat ineens mobiel geworden is, misschien dat door het liggen op het rooster de bal een beetje platgedrukt is onder zijn eigen gewicht, en dat daardoor net de zachte dooier gebarsten is.
Glaze erop en nog even wat dichter tegen dat lekkere vuurtje aan.
En dan het moment van de waarheid!
Het eigeel loopt er niet uit, maar het eigeel is zeker nog zacht en kleverig en niet droog. Ik ben blij 10!
jaiks dat ziet er niet zo lekker uit als het smaakte.
Omdat het tenslotte voor de eer en gloria is (lees, ik had zomaar een willekeurige hoeveelheid gemaakt en we kregen het niet meer op) heb ik het hartjes ei dat over was maar bij daglicht op de gevoelige plaat gezet.
Eh, ik weet zelf niet zo goed hoe dit gekomen is. Ergens is er iets misgegaan, ergens tussen huh-gekken-hebben-hun-ei-in-een-vorm-geduwd en dat-kan-ik-ook is de waarom?!?!-vraag zoekgeraakt
Helaas geen foto's van het gevecht met de zachtgekookte eieren, deze moet je heel voorzichtig pellen met een theelepel of iets dergelijks, anders trek je ze uit elkaar. Omdat er een heel aantal gesneuveld zijn in de strijd, heb ik besloten naast een paar hele eieren ook een paar dooiers te gebruiken. Voor de fotowedstrijd (en gewoon omdat het kan) heb ik ??n van de eieren gevormd volgens deze tutorial:

dit leek me nou echt iets dat alle stoere pitmasters thuis ook gaan staan freubelen, dus vandaar dat ik het jullie niet wilde onthouden <3
ROFL
Goed, de eieren had ik, gemengd gehakt eromheen. Dat heb ik gekruid ge?nspireerd op een recept voor italiaanse 'lugenega' worst. Er ging martini in, parmezaan, knoflook, citroenrasp, sinaasappelsap en een snufje nootmuskaat en gedroogde koriander:
http://www.ifood.tv/recipe/luganega-northern-italian-sausage
Spekkie eromheen en hupsakee, indirect op de barbecue. Het was een feest der variatie van groot en klein en misvormd en rond (met ei, zonder ei, met alleen dooier, met hartjes ei en een zielige laatste zonder spek omdat die op was...).
Met een paar te poffen zoete aardappels erbij.
Ik heb wat dode takken van de frambozenstruik getrokken. Laat dat laffe plantje dat niet tegen een beetje zomer kan zich maar nuttig maken als rookhout. Tis tenslotte fruithout.
Na een uurtje begon het er aardig uit te zien, alleen probeert er ei te ontsnappen... geen idee hoe dat ineens mobiel geworden is, misschien dat door het liggen op het rooster de bal een beetje platgedrukt is onder zijn eigen gewicht, en dat daardoor net de zachte dooier gebarsten is.
Glaze erop en nog even wat dichter tegen dat lekkere vuurtje aan.
En dan het moment van de waarheid!
Het eigeel loopt er niet uit, maar het eigeel is zeker nog zacht en kleverig en niet droog. Ik ben blij 10!
jaiks dat ziet er niet zo lekker uit als het smaakte.
Omdat het tenslotte voor de eer en gloria is (lees, ik had zomaar een willekeurige hoeveelheid gemaakt en we kregen het niet meer op) heb ik het hartjes ei dat over was maar bij daglicht op de gevoelige plaat gezet.
Eh, ik weet zelf niet zo goed hoe dit gekomen is. Ergens is er iets misgegaan, ergens tussen huh-gekken-hebben-hun-ei-in-een-vorm-geduwd en dat-kan-ik-ook is de waarom?!?!-vraag zoekgeraakt
