Beef en Steak

Hertenrollade met zwarte knoflook

 
 
 
 

Veluwse Bob

Gemarineerd
Berichten
1.730
Ik heb een poosje terug 3 mooie kleine rollades gekocht welke zijn voorgemarineerd in zwarte knoflook.
Normaliter koop ik niet snel voorgemarineerd maar het was voor een mooie prijs.

Ik heb wat lopen hannessen.. hoe dit goed aan te pakken en ik zie nu dat ik een foto vergeten ben te maken maar ik ga het wel mooi toelichten.

Ik begon op mijn gietijzeren grillijzertje maar toen dacht ik.. dit spul verliest dan alleen maar vocht en word gortdroog..
Hup grillijzertje eraf, skillet erop.
Rollade erin gedaan.. vervolgens geen foto meer gemaakt maar wat ik gedaan heb is mooi wat klonte boter, uiengranulaat, knoflookpoeder, plus nog wat saliekruiden toegevoegd wat vervolgens een lekkere jus werd om vervolgens die jus maar over die rollade heen te scheppen en te scheppen.

Dome temp op +-160 graden
na zo'n 35 minuten bij een kern van 52 graden eraf gehaald ging vrij vlot!
Effe laten rusten en er een simpel maar lekker avgtje van gemaakt.

Ik denk dat Grutte pier ook wel dit lekker stukje hert als voorafje een prima maal had gevonden.
#Meedoen is belangrijker dan winnen maar deze stuur ik niet inπŸ˜‚ 🀭de opmaak is wat summier ik had het natuurlijk moeten presenteren op een wapenschild inclusief biggetje met een appel in zijn mond πŸ˜† met kandelaren met een keraf wijn πŸ€·β€β™‚οΈπŸ€¦β€β™‚οΈ ben gewoon wat minder goed in sfeer en beleving ( in de uitvoerende fase πŸ˜‚)

Fototjes;

Hier begon ik heel fanatiek op het ijzertje.. maar toen dach ik nahh
20250914_160857.jpg

Skillet, beter plan!
20250914_161344.jpg


Schepperde schep met die jus over dat mooie kleine rolladetje.
Not in picture...

Resultaat!
Lekker avgetje.
20250914_170041.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit ,had ik denk ik op een lagere tempratuur 130 gr gedaan indirect.
Laten rusten ,tempratuur omhoog en buitenkant voorzien van korst.

Vlees blijft dan nog meer rood aan binnenkant.
Maar dit had ik zeker gelust
 
Poh, dat is een mooi bordje.

ik ben visueel ingesteld, dus zelfs zonder foto’s lust ik zit wel. πŸ˜‹πŸ˜‹
 
Ziet er lekker uit ,had ik denk ik op een lagere tempratuur 130 gr gedaan indirect.
Laten rusten ,tempratuur omhoog en buitenkant voorzien van korst.

Vlees blijft dan nog meer rood aan binnenkant.
Maar dit had ik zeker gelust
heb er nog 2! zal hem de volgende x indirect doen op de 130 zoals jij hem aangeeft 😁.
Ik heb hem eerst rondom aangebraden en vervolgens verder gegaard.
Een korstje op een rollade is voor mijzelf geen must, zat er nu ook wel op.
Ik had weer eens wat tijdgebrek dus was indirect geen optie πŸ˜….. iets met kinderen, dagactiviteiten& bedtijd..

Ik zal de volgende rollade hier wel delen en het verschil benoemen 😁
 
  • Leuk
Waarderingen: Marq
Ik denk dat Grutte pier ook wel dit lekker stukje hert als voorafje een prima maal had gevonden.
#Meedoen is belangrijker dan winnen maar deze stuur ik niet inπŸ˜‚ 🀭de opmaak is wat summier ik had het natuurlijk moeten presenteren op een wapenschild inclusief biggetje met een appel in zijn mond πŸ˜† met kandelaren met een keraf wijn πŸ€·β€β™‚οΈπŸ€¦β€β™‚οΈ ben gewoon wat minder goed in sfeer en beleving ( in de uitvoerende fase πŸ˜‚)
Dat is een lekker bordje geworden BobπŸ˜‹

Lolol herkenbaar soms!
 
Lookin' good.
 
Had hem zeker gelust πŸ˜‹
 
Terug
Bovenaan Onderaan