- Berichten
- 10.082
Beste bbq-collega's,
Enige tijd geleden belandde een hertenrack in het winkelwagentje. Omdat de vriezer ontdooit moet worden deze toch maar eens uit de vriezer gehaald en een lekkere maaltijd gemaakt. Omdat mijn broertje een lekkere maaltijd niet uit de weg gaat, hem ook maar weer eens uitgenodigd om mee te genieten
Als voorgerecht:
www.bbqgenootschap.nl
Als hoofdgerecht:
hertenrack van 1400gr
2 beschuitjes
10 takjes tijm
2 eetlepels appelstroop
150gr pecannoten ongezouten
Alles (behalve het hertenrack) in de keukenmachine malen tot een grove pasta
Het hertenrack trimmen, ontvliezen en besmeren met mosterd. Vervolgens beplakken met de noten-pasta.
Heb hem op de q gedaan tot een kern van 53gr met een stukje hickory rookhout
en zoals beloofd aan @SandyMan
www.bbqgenootschap.nl
Deze zijn echt heerlijk inderdaad. Dank voor het delen Sander
en als salade
www.bbqgenootschap.nl
Als nagerecht:
wederom gegrilde cake met fruit en een toefje slagroom (deze is momenteel favoriet hier in huis)
De pic's
Getrimd rack
Onze dochter had zich gestort op het maken van de noten pasta
Ook alvast de vulling voor de aardappelen gemaakt
En terwijl alles even lag te rusten in de koelkast, alvast het voorgerechtje voorbereid en de starter aangestoken.
En toen mocht alles er tegelijk op
Eerst het rack en de pannetjes, na de pannetjes de aardappelen
Terwijl het rack en de aardappelen lekker gaarde, het voorgerechtje opgesmikkeld.
Ondertussen ging de kerntemp van het rack als een malle omhoog, dus eigenlijk kort na het voorgerecht moest het hoofdgerecht van het rooster

En hupsakee, op tafel. Heb deze keer gekozen voor een "functionele en praktische" opmaak
Wat geweldig lekker is dit zeg. Heerlijk met een goede rode wijn erbij. Life is good!!!
Op het bordje
En uiteindelijk het toetje
Wauw, wat hebben we hier ongelofelijk lekker getafeld. Stuk voor stuk super lekkere gerechten en zeker voor herhaling vatbaar.
Dank voor het kijken
Rick
Enige tijd geleden belandde een hertenrack in het winkelwagentje. Omdat de vriezer ontdooit moet worden deze toch maar eens uit de vriezer gehaald en een lekkere maaltijd gemaakt. Omdat mijn broertje een lekkere maaltijd niet uit de weg gaat, hem ook maar weer eens uitgenodigd om mee te genieten
Als voorgerecht:
Geitenkaas (voorgerecht)
Hoi BBQ collega's. Wat heb je nodig.: - Mini pannetjes - Boter - 1 Fris zure appel - Rol zachte geitenkaas - Citroensap - Handje ongezouten noten, bijvoorbeeld pecan noten, of een melange. - Vloeibare honing - Chili flakes - Takje tijm Werkwijze: 1. Vet de pannetjes in met boter 2...

Als hoofdgerecht:
hertenrack van 1400gr
2 beschuitjes
10 takjes tijm
2 eetlepels appelstroop
150gr pecannoten ongezouten
Alles (behalve het hertenrack) in de keukenmachine malen tot een grove pasta
Het hertenrack trimmen, ontvliezen en besmeren met mosterd. Vervolgens beplakken met de noten-pasta.
Heb hem op de q gedaan tot een kern van 53gr met een stukje hickory rookhout
en zoals beloofd aan @SandyMan
Zoete aardappel uit de kolen
Dit recept komt uit het boek Simple Smart BBQ van Julius Jaspers. Blz 75: Zoete Aardappel uit de kolen 6 Personen Voorbereiding 5 minuten | Afmaken 50 minuten | Benodigdheden Barbeque met een temperatuur van 250 o | vuur, direct Ingredienten: -1,5 kilo zoete aardappels -Zout - Crème Fraîche...

en als salade
tomaten salade met feta saus
Nodig: 4 grote tomaten, in plakjes 1 rode ui, dun gesneden plakjes zout en zwarte peper 2 el vers gehakte basilicum voor de dressing: 75 gr. feta kaas 3 el milde yoghurt 2 el olijfolie 1 el witte wijnazijn Meng de feta, yoghurt olie en azijn met een staafmixer tot glad geheel. Giet dit...

Als nagerecht:
wederom gegrilde cake met fruit en een toefje slagroom (deze is momenteel favoriet hier in huis)
De pic's
Getrimd rack
Onze dochter had zich gestort op het maken van de noten pasta

Ook alvast de vulling voor de aardappelen gemaakt
En terwijl alles even lag te rusten in de koelkast, alvast het voorgerechtje voorbereid en de starter aangestoken.
En toen mocht alles er tegelijk op
Eerst het rack en de pannetjes, na de pannetjes de aardappelen
Terwijl het rack en de aardappelen lekker gaarde, het voorgerechtje opgesmikkeld.
Ondertussen ging de kerntemp van het rack als een malle omhoog, dus eigenlijk kort na het voorgerecht moest het hoofdgerecht van het rooster

En hupsakee, op tafel. Heb deze keer gekozen voor een "functionele en praktische" opmaak
Wat geweldig lekker is dit zeg. Heerlijk met een goede rode wijn erbij. Life is good!!!
Op het bordje
En uiteindelijk het toetje
Wauw, wat hebben we hier ongelofelijk lekker getafeld. Stuk voor stuk super lekkere gerechten en zeker voor herhaling vatbaar.
Dank voor het kijken
Rick