- Berichten
- 5.106
Konijn is van oudsher een door mij veel gegeten gerecht. Vroeger thuis ben ik er achter gekomen wat konijnen doen.....yes. kleine 
maken.
Dus er stond zeer frequent konijn op het menu.
Vandaag twee achterpoten gestoofd in trappist. In dit geval een Westmalle dubbel.
De poten 14 h in de marinade gezet. Daarna droog gedept en laten drogen.
Twee Q's klaar gemaakt. Eentje voor het aanbraden van de poten en de de garnituur van de saus. De andere als warmhoud- en stoof Q.
Achterpoten kort indirect gegrild tot lekker droog. Daarna aangezet in de DO tot een bruin kleurtje.
Pootjes warm gehouden en in de DO de overige ingrediënten aangezet en afgeblust met twee fleskes trappist, een runderbouillonblokje en wat heet water. De poten erbij gedaan en lekker 2h laten stoven. Tijd voor een biertje voor de chef.
Als bijlage had ik graag rosti rondjes gemaakt en spruitenspiesjes. De rosti rondjes zijn jammerlijk mislukt. Dus dit is een rosti koek geworden.
Geen fatsoenlijke spruiten voor een spies, dus deze maar met een restant spekblokjes in de skillet gebakken.
Aangezien konijnen van worteltjes houden een paar met olijfolie en honing geglaceerde worteltjes bij gegrild.
En dan is het klaar. Buiten foto's gemaakt met kunstlicht is niet top.
De smaak van het konijn en saus, in combi met de wijn, was zéééér lekker. Zou hem zo weer maken.
De bijgerechten completeren het zoetige van de saus prima.
Helaas was buiten al te donker voor een fatsoenlijke foto voor de fotowedstrijd. Het is wat het is.
Hoofdzaak, leuke middag gehad, goed gegeten en gedronken .

Aangezien de smaak mij zeer kon bekoren doe ik het recept uit werken en separaat voor de liefhebbers posten.


Dus er stond zeer frequent konijn op het menu.
Vandaag twee achterpoten gestoofd in trappist. In dit geval een Westmalle dubbel.
De poten 14 h in de marinade gezet. Daarna droog gedept en laten drogen.
Twee Q's klaar gemaakt. Eentje voor het aanbraden van de poten en de de garnituur van de saus. De andere als warmhoud- en stoof Q.
Achterpoten kort indirect gegrild tot lekker droog. Daarna aangezet in de DO tot een bruin kleurtje.
Pootjes warm gehouden en in de DO de overige ingrediënten aangezet en afgeblust met twee fleskes trappist, een runderbouillonblokje en wat heet water. De poten erbij gedaan en lekker 2h laten stoven. Tijd voor een biertje voor de chef.
Als bijlage had ik graag rosti rondjes gemaakt en spruitenspiesjes. De rosti rondjes zijn jammerlijk mislukt. Dus dit is een rosti koek geworden.
Geen fatsoenlijke spruiten voor een spies, dus deze maar met een restant spekblokjes in de skillet gebakken.
Aangezien konijnen van worteltjes houden een paar met olijfolie en honing geglaceerde worteltjes bij gegrild.
En dan is het klaar. Buiten foto's gemaakt met kunstlicht is niet top.
De smaak van het konijn en saus, in combi met de wijn, was zéééér lekker. Zou hem zo weer maken.
De bijgerechten completeren het zoetige van de saus prima.
Helaas was buiten al te donker voor een fatsoenlijke foto voor de fotowedstrijd. Het is wat het is.

Hoofdzaak, leuke middag gehad, goed gegeten en gedronken .


Aangezien de smaak mij zeer kon bekoren doe ik het recept uit werken en separaat voor de liefhebbers posten.