Ja natuurlijk zijn ze na een tijdje opgebrand
. Ik heb een oude weber preformer in gebouwd in een meubel. Werkte al jaren tot volle tevredenheid.
De deksel werd slecht en inmiddels is het handvat er vanaf gebroken (met een beetje hulp) Nieuwe deksel erop en voor de eerste keer geprobeerd met een stukje zalm.
Ja voor een persoon dus ik de ecobrassa briketten in een kleine houtskoolstarter en in een mandje in de ketel. Bij 150 graden de lucht inlaten flink geknepen zalm erin en toen zag ik de temperatuur blijven oplopen tot 250 graden. Nu had dat voor de zalm geen effect want die was snel klaar.
Ik alles afgesloten en na 4 uur was ie nog steeds 150 graden. De briketten moeten dus ergens valse lucht krijgen. Nu heb ik deze preformer al 20 jaar en hij was altijd met een uurtje redelijk afgekoeld en kon de kolen nog een keer gebruiken. Dat is wel prettig als ie soms voor een persoon gebruikt word.
Wat zijn de oplossingen? Vilt, deksel retour? Ander?

De deksel werd slecht en inmiddels is het handvat er vanaf gebroken (met een beetje hulp) Nieuwe deksel erop en voor de eerste keer geprobeerd met een stukje zalm.
Ja voor een persoon dus ik de ecobrassa briketten in een kleine houtskoolstarter en in een mandje in de ketel. Bij 150 graden de lucht inlaten flink geknepen zalm erin en toen zag ik de temperatuur blijven oplopen tot 250 graden. Nu had dat voor de zalm geen effect want die was snel klaar.
Ik alles afgesloten en na 4 uur was ie nog steeds 150 graden. De briketten moeten dus ergens valse lucht krijgen. Nu heb ik deze preformer al 20 jaar en hij was altijd met een uurtje redelijk afgekoeld en kon de kolen nog een keer gebruiken. Dat is wel prettig als ie soms voor een persoon gebruikt word.
Wat zijn de oplossingen? Vilt, deksel retour? Ander?