- Berichten
- 351
Help ik weet niet hoe ik de ribs af zal maken, ik heb ze in een dryrub gezet:
Dry rub
1 el paprikapoeder
0.5 el komijnzaad
1 el uipoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1 el oregano
1 el grof zeezout
1 el bruine suiker
Nu moet ik er voor een feestje vandaag een aantal maken dus om safe te gaan gisteren vast 2 ribjes geprobeerd.
De smaak is redelijk maar ze hebben een laagje nodig met wat extra smaak dus ik had hier van het forum het volgende recept van Kootjesharker:
Hier het recept van de honingmarinade die ik over mijn spareribs heb gedaan.
De hoeveelheid is voor 4 ribs.
300ml ketchup
3 el honing
2 tl worcestersaus
2 el rode wijnazijn
4 teentjes knoflook
zout
peper
chillipoeder
Ketchup en honing mengen tot een glad mengsel en dan worcestersaus, wijnazijn en de knoflook erbij doen.
Het geheel op smaak brengen met zout, peper en chillipoeder.
Ik heb i.p.v knoflookteentjes poeder gebruikt en de hoeveelheid op de gok.
Maar dat was het net niet...met name vonden we het wat te zuur.
Ik zit meer te denken aan iets met ketjap/honing/sambal....pittig zoet.
Kan niet meer oefenen dus moet in 1 x goed vanmiddag, wie heeft een idee?
Gr John.
Dry rub
1 el paprikapoeder
0.5 el komijnzaad
1 el uipoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1 el oregano
1 el grof zeezout
1 el bruine suiker
Nu moet ik er voor een feestje vandaag een aantal maken dus om safe te gaan gisteren vast 2 ribjes geprobeerd.
De smaak is redelijk maar ze hebben een laagje nodig met wat extra smaak dus ik had hier van het forum het volgende recept van Kootjesharker:
Hier het recept van de honingmarinade die ik over mijn spareribs heb gedaan.
De hoeveelheid is voor 4 ribs.
300ml ketchup
3 el honing
2 tl worcestersaus
2 el rode wijnazijn
4 teentjes knoflook
zout
peper
chillipoeder
Ketchup en honing mengen tot een glad mengsel en dan worcestersaus, wijnazijn en de knoflook erbij doen.
Het geheel op smaak brengen met zout, peper en chillipoeder.
Ik heb i.p.v knoflookteentjes poeder gebruikt en de hoeveelheid op de gok.
Maar dat was het net niet...met name vonden we het wat te zuur.
Ik zit meer te denken aan iets met ketjap/honing/sambal....pittig zoet.
Kan niet meer oefenen dus moet in 1 x goed vanmiddag, wie heeft een idee?
Gr John.