BasBQ
Beef en Steak

hele ham/poot

  • Onderwerp starter robert heering
  • Startdatum
R

robert heering

Gast
Heb bij de slager een hele poot(ham) gekocht (incl bot en vel) ga deze eerste kerstdag langzaam roken ! Hij staat inmiddels in de pekel ,volgens recept van bleusmoke bbq.nl , als hij ca 16 uur heeft gepekeld ca24uur gedroogd(koelkast) dan op de bbq moet indirect , mijn vraag , hoef ik er geen rub op ,hoef ik niets aan de spek/vel laag te doen ,hierin staat weinig beschreven ,kortom alle tips en tricks welkom!!! om een top hammetje ..(11kg!) te bereiden ,thx alvast
 
spannend zo n dikke poot.en gelijk een sprong in t diepe vindt ik.
en  jammer dat ie zo kort in de pekel komt.
lees t verslag van Bert eens,, http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/bourgondische-ham/

Bert is vind ik de man die pekelen kan.
en zal als hij meeleest wel reageren.

k zou nu adviseren om m behoorlijk met kruidenpekel te injecteren,,of liever nog dit door een slager te laten doen.
sucses


 
ik zou hem denk ik ook wel injecteren
 
ben benieuwd naar de beelden  :D
 
haha ,echt wel 11 kg ,ben zelfs teruggeweest om er een stuk af te laten halen , hij paste nml niet op de bbq  :D,inmiddels lig hij in de koelkast te drogen ,had hem wat langer laten pekelen ,ipv 16 ,32uur !!, durf hem niet te injecteren ...geen ervaring ermee , moet dit met dezelfde pekel???
 
Er zijn diverse mogelijkheden voor injecteren.  Kijk even rond.
Ben erg benieuwd naar het resultaat
 
Terug
Bovenaan Onderaan