- Berichten
- 120
Met de kerst had ik twee hele eenden besteld en omdat ik er nog een in de diepvries had liggen én omdat ik m'n nieuwe spit wilde proberen, heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken. Wat mij opviel is dat er niet bijster veel recepten te vinden zijn voor eend in vergelijking tot kip. Wellicht dat dit komt door het aanbod?
Ik heb de eendenborst ingeprikt zodat het vet kon wegvloeien, vervolgens ingesmeerd met zonnebloemolie en er een rub over gestrooid. Vervolgens aan het spit geregen en een uurtje laten draaien op 180 / 200 graden (kerntemp. 76 gr.) De laatste 20 minuutjes nog een glaze aangebracht en ik moet zeggen: het resultaat mag er zijn. Eend is overigens wel een heel andere "kauwervaring" dan bijvoorbeeld kip, omdat het vlees stugger is. Het is echt "werkvlees". De volgende keer weer een kippetje aan het spit.
Ik heb de eendenborst ingeprikt zodat het vet kon wegvloeien, vervolgens ingesmeerd met zonnebloemolie en er een rub over gestrooid. Vervolgens aan het spit geregen en een uurtje laten draaien op 180 / 200 graden (kerntemp. 76 gr.) De laatste 20 minuutjes nog een glaze aangebracht en ik moet zeggen: het resultaat mag er zijn. Eend is overigens wel een heel andere "kauwervaring" dan bijvoorbeeld kip, omdat het vlees stugger is. Het is echt "werkvlees". De volgende keer weer een kippetje aan het spit.